Redactie - 01 december 2015

Ordina ontwikkelt APPlause virtual reality-applicatie

Ordina introduceert APPlause. Dit is een virtual reality-applicatie die de gebruiker in staat stelt presentaties te geven in een gesimuleerde 3D-omgeving. De app is ontwikkeld door Ordina in samenwerking met opleider NCOI. Een training met APPlause levert binnen twee uur al zichtbare resultaten op, aldus Ordina.

Ordina meldt: "Door gebruik te maken van een virtual reality-bril zoals Oculus Rift, stapt de gebruiker in een zaal vol met publiek. In deze omgeving hangt een projectiescherm waarop een eigen PowerPoint-presentatie is te volgen. Het is mogelijk om presentatievaardigheden te trainen voor verschillende publiekgroottes, variërend van twintig tot tweehonderd personen. Deze virtual reality-beleving roept een gevoel van spanning op bij degene die presenteert alsof hij daadwerkelijk voor een publiek staat. Het virtuele publiek reageert ook op de bewegingen van iemand die aan het presenteren is." 

Tijdens de presentatietraining registreert de applicatie allerlei informatie, aldus Ordina: "De spraakintonatie, het spraakvolume, de verstaanbaarheid, maar ook veelgebruikte woorden en de fysieke houding. Deze informatie wordt verwerkt in een persoonlijke rapportage die de gebruiker een betrouwbaar inzicht geeft in prestaties en verbeterpunten."

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!