Witold Kepinski - 03 februari 2016

Kaspersky Lab introduceert Kaspersky Private Security Network

Kaspersky Lab introduceert Kaspersky Private Security Network. Met behulp van dit netwerk kunnen producten van Kaspersky Lab real-time gegevens ontvangen over de reputaties van programma's en websites. Ook voorziet het bedrijven van de snelst mogelijke bescherming tegen nieuwe dreigingen, zonder data uit te wisselen met externe servers.

"De meeste aanbieders van oplossingen op het gebied van informatiebeveiliging gebruiken cloud-technologieën om het beschermingsniveau tegen cyberdreigingen te verbeteren. De uitstekende prestaties van de cloud helpen nieuwe exemplaren van op devices gedetecteerde kwaadaardige programma's of websites sneller en nauwkeuriger te analyseren. Wanneer beveiligingstoepassingen een onbekende dreiging tegenkomen, nemen ze voor een oplossing contact op met externe servers en ontvangen ze onmiddellijk antwoord. Waar het bij de conventionele manier meestal een paar uur duurt om databases te updaten, helpt de cloud klanten sneller te beschermen tegen nieuwe dreigingen, afgeleverd binnen enkele minuten. Deze benadering helpt rekenkracht te besparen op zowel apparaten als servers, omdat de resource-intensieve analyse binnen de cloud wordt uitgevoerd", aldus Martijn van Lom (foto), General Manager Kaspersky Lab Benelux.

Vooral het Kaspersky Security Network (KSN), Kaspersky Labs gedistribueerde cloud-infrastructuur, is al langere tijd een effectief instrument waarmee de nieuwste cyberdreigingen worden aangepakt. De servers, die strategisch geplaatst zijn in verschillende landen, verwerken aanvragen vanuit op zakelijke en thuiscomputers geïnstalleerde Kaspersky Lab-oplossingen direct. KSN helpt momenteel meer dan 80.000.000 gebruikers per jaar te beschermen.

"Voordat een beveiligingsoplossing de bevestiging ontvangt dat een getest bestand of een website gevaarlijk of onschuldig is, moet het eerst informatie naar de cloud sturen. Dit is echter geen haalbare keuze voor sommige bedrijfssectoren of in bepaalde landen, zelfs niet als het gaat om het moeten uploaden van statistieken over cyberdreigingen. Om deze klanten tegemoet te komen, heeft Kaspersky Lab het Kaspersky Private Security Network ontwikkeld, een private cloud die een interne kopie van KSN bevat, inclusief alle voordelen ervan. Databases worden geïnstalleerd op servers binnen de zakelijke informatie-infrastructuur. Actuele informatie over dreigingen wordt toegevoegd aan deze KSN-databases via regelmatige 1-richting synchronisatie, wat betekent dat er geen data naar de cloud wordt verzonden vanuit het bedrijfsnetwerk", aldus Van Lom.

"In grote bedrijven en staatsorganisaties geldt meestal een zeer streng informatiebeveiligingsbeleid dat het inkomend en uitgaand dataverkeer reguleert. Met het oog op een steeds groter wordend aantal cyberdreigingen werken beveiligingsoplossingen echter het meest efficiënt wanneer ze een voortdurende gegevensuitwisseling handhaven met een cloud met daarin de meest recente dreigingsgegevens. Een particuliere beveiligingscloud kan klanten helpen profiteren van de kansen die worden geboden door het gedistribueerde Kaspersky Security Network binnen hun IT-infrastructuur, in volledige overeenstemming met de eisen en specifieke behoeften van ondernemingen", aldus Martijn van Lom.

Het Kaspersky Private Security Network maakt, samen met Kaspersky Endpoint Security for Business, Kaspersky Security for Virtualization, Kaspersky DDoS Protection, etc., deel uit van Kaspersky Labs oplossingenpakket dat is ontworpen om grote bedrijven te voorzien van informatiebeveiliging. Deze producten stellen klanten in staat om een ??uitgebreid, meerlaags beschermingssysteem te creëren, zelfs in een omgeving met beperkte toegang tot externe bronnen. Meer informatie over Kaspersky Labs oplossingen voor grote bedrijven is hier te vinden.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!