Witold Kepinski - 08 februari 2016

InnovationQuarter investeert in het Haagse Robot Robots Company (RRC)

InnovationQuarter investeert in het Haagse Robot Robots Company (RRC). Wethouder Ingrid van Engelshoven van de gemeente Den Haag maakte de investering vandaag bekend tijdens het investeringsevent Access to Capital op de HSD Campus.

Een jaar eerder pitchte RRC zelf nog op Access to Capital tijdens de Cyber Security Week 2015, waar ook de eerste contacten zijn gelegd. De investering in het roboticabedrijf RRC van ruim 5 moljoen euro van InnovationQuarter, Rabobank Regio Den Haag en een consortium van strategische en financiële partners maakt de marktintroductie in Europa en verdere ontwikkeling van robots voor zorg en beveiliging mogelijk.

Werden robots eerst vooral gebruikt voor saai, zwaar of gevaarlijk werk in fabrieken, de nieuwe generatie robots komen ons leven binnen. Om ouderen te helpen of om een gebouw te bewaken. Robot Robots Company (RRC) is een roboticabedrijf uit Den Haag dat zich focust op deze twee aandachtsgebieden: zorg en beveiliging. Het bedrijf laat hiermee zien dat de robots breder inzetbaar zijn dan bijvoorbeeld toepassing in smart industry. Crossovers met andere sectoren zijn mogelijk. Het breder en slimmer inzetten van innovaties leidt zo tot meer economisch rendement.

Martin Roos, CEO van RRC en eigenaar van Lobeco, heeft al vele jaren een passie voor robotica en hoogwaardige technologie en ziet in de zorg- en beveiligingsmarkten de meeste toepassingen voor robotica. “Wij zijn ervan overtuigd dat voor het ontwikkelen van geavanceerde robots schaalgrootte nodig is en herbruikbare technologie building blocks. Wij vinden ook dat robots functioneel en praktisch ontworpen dienen te zijn. Dit kan alleen door te focussen met toewijding en kennis van specifieke verticale markten,” licht Roos toe.

“Zorgrobot LEA wordt naar de markt gebracht door specialist Robot Care Systems. De beveiligingsrobots SAM en SAM XL door Robot Security Systems. Maatwerkrobots gebaseerd op onze building blocks doen we bij Robot Engineered Systems. Deze drie bedrijven met 40 hooggeschoolde developers vormen met elkaar Robot Robots Company. Met z’n allen werken we met passie aan bruikbare robots die het verschil maken.” 

Roos vervolgt: “Vanaf het begin werken we intensief samen met de TU Delft en Robo Valley. Zij brengen ons toegang tot internationale netwerken, talent en de nieuwste technologie. Een aansprekend voorbeeld is de gezamenlijke ontwikkeling van de WEpods autonome buurtbus. We zijn dankbaar voor het getoonde vertrouwen met deze omvangrijke investering. We zullen deze middelen inzetten om de robots verder te ontwikkelen en internationaal naar de markt te brengen.”

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!