Witold Kepinski - 09 februari 2016

DataON kiest voor XCES voor distributie Microsoft storage appliances in de Benelux

DataON kiest voor XCES voor distributie Microsoft storage appliances in de Benelux image

DataON Storage, leverancier van hyper-converged platformen voor Microsoft-gedefinieerde datacenters, stelt de Nederlandse IT-distributeur XCES als distributiepartner in Nederland.

XCES treedt toe tot het Channel Program van DataON als hoogste Premium Partner. De eerste partner in Nederland die deze status heeft behaald, aldus de directeur van XCES, Andre van den Berg. “Wij zijn van mening dat het Cluster-in-a-Box ontwerp van DataON de perfecte oplossing is om te profiteren van de stijgende behoefte van klanten naar een eenvoudig inzetbare all-in-one appliances die in staat zijn om de efficiëntie in storage en Hyper-V te verhogen. Dit is slechts het begin van onze Microsoft Azure gerichte innovaties die we in de toekomst met DataON zien.”

“XCES biedt kleine en grote organisaties met DataON de mogelijkheid om met de inzet van volledige Microsoft voorbereide infrastructuur de noodzakelijke synergievoordelen te behalen”, zegt Jur Faber, Business Development Manager bij XCES. Hyper-converged appliances van DataON maken gebruik van de voordelen van software gedefinieerde storage zoals met Windows Server 2012 R2. De hyper-converged benadering van DataON brengt het conventionele datacenter ontwerp van verschillende computers en storage terug tot één enkele schaalbare appliance, zonder kostbare en complexe SANs.

Channel Partner Netwerk

"DataON ‘thinks global and acts local’ en wij zien ons actieve channel partnernetwerk als verlengstuk voor het bieden van waarde aan onze klanten,” aldus Trenton Baker, VP Business Development, DataON Storage. “XCES is de ideale partner voor DataON in Nederland door de focus op Microsoft-gedefinieerde datacenters te verbinden met onze Storage Spaces gecertificeerde oplossing.”

XCES werkt al met Nederlandse IT-resellers en IT-service providers om hun klanten te helpen in het realiseren van aanzienlijke kostenvoordelen, aldus Faber. "DataON’s Cluster-in-a-Box is gecertificeerd voor Microsoft 2012R2 Scale-Out File Server of Hyper-V-Cluster toepassingen die daarnaast Azure ready is voor toekomstige public cloud toepassingen."

Case

“DataON heeft ons geholpen om de bestaande fysieke Microsoft servers in ons datacenter te virtualiseren. De Cluster-in-a-Box gebundeld met de Windows Server 2012R2 is geconfigureerd als een Microsoft Hyper-V Cluster met shared storage en cluster-aware updating. We hadden in slechts een halve dag de installatie afgerond. Op dit moment draaien 14 gevirtualiseerde servers soepel zonder dat deze vernieuwing risico’s heeft gegeven in de bedrijfscontinuïteit. De DataON CiB heeft nog lang niet zijn maximum bereikt. Er is voldoende ruimte voor verdere groei", aldus Jack de Weers, Netwerkbeheerder van Nederlandse verzekeringsmaatschappij Nh1816 in Oudkarspel.

De tweede generatie Cluster-in-a-Box appliances bevatten de nieuwste Intel Xeon technologieën tot 144 virtuele cores, 1TB geheugen voor virtuele machines en 48TB capaciteit voor 12Gb/S SAS performance. Deze op Microsoft afgestemde oplossing biedt bedrijven een eenvoudige, soepele en voorspelbare datacenter-in-a-box om gevirtualiseerde workloads moeiteloos te laten groeien met verbeterde efficiëntie voor bedrijfsapplicaties, virtuele desktopinfrastructuur (VDI), databases en big data analysis.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!