Redactie - 09 februari 2016

Telindus levert nieuwe NetApp FlexPod aan Parentix voor hybride cloud

Telindus levert nieuwe NetApp FlexPod aan Parentix voor hybride cloud image

Parentix, leverancier van zakelijke software uit de cloud, heeft samen met Telindus een FlexPod-datacenteroplossing gerealiseerd. De NetApp-storageomgeving en compute- en networkinginfrastructuur op basis van Cisco UCS en Cisco Nexus zijn vernieuwd.

Deze modernisering was, samen met een migratie naar virtualisatieplatform Hyper-V, onderdeel van een strategische stap van Parentix om klanten toegang te bieden tot de hybride cloud. Daarnaast biedt de infrastructuurvernieuwing ruimte voor verdere groei van het klantenbestand in de komende jaren.  In dit project zet de softwareleverancier een eerste stap om haar software zowel via de private als hybride cloud toegankelijk te maken. Behalve deze strategische stap en het faciliteren van verdere groei, heeft Parentix de vernieuwing ook aangegrepen om een nieuwe storagepropositie te lanceren, met meerdere tiers. Vier typen met elk een eigen kostenplaatje en daarmee samenhangende prestaties op het gebied van snelheid.

Hybride cloud

Pieter Gabes, directeur van Parentix: “De vraag naar een hybride benadering van de cloud neemt toe. Om in te spelen op deze marktbehoefte integreren wij onze private cloud met de public cloud van Microsoft. Om die strategische stap te kunnen zetten, moest onze ICT-infrastructuur vernieuwd worden. Wij hebben, als ICT-partij, zelf veel kennis van de gevraagde oplossingen in huis, maar ondanks dit is het waardevol om Telindus als partner te hebben. Daar waar nodig leveren zij direct advies en ondersteuning en bovendien leveren zij support en onderhoud op al de genoemde oplossingen. Met deze overstap naar de hybride cloud is Parentix helemaal klaar voor de toekomst.”

Sido Quarré, Sales & Marketing Director bij Telindus: “Service providers als Parentix moeten continu innoveren om hun propositie richting klanten waardevol te houden. Niet alleen hun eigen services worden voortdurend geüpdatet, ook de achterliggende ICT-infrastructuur moet hierop worden aangepast. Wij zijn er blij mee dat we Parentix in dit mooie project hebben kunnen ondersteunen. Het is belangrijk dat organisaties strategisch omgaan met hun ICT-investeringen en daarbij kijken naar de lange termijn. Parentix heeft met dit project een langetermijnvisie laten zien.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!