Witold Kepinski - 12 februari 2016

Doove Care Groep kiest voor Abecon Microsoft Dynamics ERP zorgoplossing

De Doove Care Groep uit Waddinxveen heeft de geïntegreerde automatiseringsoplossing van Abecon geselecteerd. Doove Care Groep levert al bijna 50 jaar zorghulpmiddelen aan ziekenhuizen, verpleeghuizen, zorgverzekeraars en thuiszorgorganisaties. De bedrijfsactiviteiten zullen nu verder worden uitgebouwd en ondersteund met de Abecon Zorgoplossing, de brancheoplossing gebaseerd op ERP-software van Microsoft.

De nieuwe softwareoplossing zal een groot aantal huidige applicaties vervangen en vrijwel alle operationele bedrijfsprocessen, zoals verkoop (inclusief uitleen/verhuur) en logistiek vanuit één integrale oplossing ondersteunen. Hieronder valt uiteraard ook de geïntegreerde financiële administratie en prijsopbouw/afhandeling van declaraties aan zorgverzekeraars (Vektis). Ook vormt zij de basis voor overige processen zoals de ondersteuning van (transport)planning, documentbeheer, interne/externe portal(s) en web(shop).

De adviseurs van Doove Care Groep hebben jarenlange ervaring en een opleiding als ergo- of fysiotherapeut, bewegingstechnoloog of verpleegkundige. Hierdoor zijn zij bij uitstek geschikt om onafhankelijk te adviseren over de juiste producten en diensten. Daarnaast kunnen zij adviseren of kopen, huren, leasen of een combinatie van beide de beste optie is. Deze dienstverlening zal tevens worden ondersteund door de standaard en volledig geïntegreerde brancheprogrammatuur van Abecon.

Meer tijd voor de patiënt

“Doove Care Groep heeft een uitvoerig selectietraject uitgevoerd voor het vinden van een nieuwe, efficiënte automatiseringsoplossing”, aldus Jan Doove, algemeen directeur van Doove Care Groep. “Uiteindelijk hebben wij de Abecon Zorgoplossing gekozen vanwege de standaardoplossing die Abecon kan bieden voor onze soms complexe brancheprocessen. Met de keuze voor dit partnership kiezen wij voor een bewezen combinatie van enerzijds een betrouwbare, flexibele partner met referenties en expertise in onze branche en anderzijds voor het technisch geavanceerde Microsoft Dynamics NAV platform. Met dit nieuwe informatiesysteem kunnen we een nieuwe efficiencyslag maken en kunnen onze medewerkers daardoor meer tijd aan de advisering en ondersteuning van onze relaties besteden.”

Abecon Zorgoplossing en Microsoft Dynamics NAV

De Zorgoplossing van Abecon is Microsoft gecertificeerd en gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV (‘Navision’). Daarnaast biedt deze brancheoplossing de bij veel andere zorgaanbieders beproefde branchespecifieke functionaliteit en kan daardoor van grote waarde zijn voor zowel huidige en nieuwe gebruikers. Directeur Constant van Limburgh (foto) van Abecon is blij met de samenwerking met Doove Care Groep: “Doove Care Groep is een belangrijke speler in het marktsegment van leveranciers van medische hulpmiddelen in Nederland. Samen streven we naar een oplossing die Doove helpt om zo effectief mogelijk te werken, de kans op administratieve fouten verkleint en daar waar mogelijk met innovatieve IT-functies bijdraagt aan efficiënt beheer en logistiek.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!