Witold Kepinski - 11 februari 2016

Sentia behaalt AWS Managed Service Program Partner status

Sentia heeft als eerste Consulting Partner van Amazon web Services (AWS) in de Benelux de status van Managed Service Program (MSP) Partner bereikt.

Met deze status is Sentia nu onderdeel van een selecte groep van Europese bedrijven en versterkt hiermee haar positie in de Benelux aldus Hans Reinhart (Managing Director Managed Public Cloud Services Sentia) en Niko Mykkanen (Partner lead AWS EMEA).

Sentia werkt al geruime tijd nauw samen met AWS Cloud diensten voor haar publieke cloud propositie, Sentia Managed Public Cloud (Sentia MPC). Na de benodigde technische en organisatorische voorbereidingen doorliep Sentia MPC de externe audit glansrijk en werd daarmee erkend als MSP Partner bij Amazon Web Services.

Voldoen aan technische audit 

De AWS criteria zijn streng voor de MSP audit. Alleen AWS Partner Network (APN) partners die grondige audits hebben doorstaan komen in aanmerking voor de MSP status binnen het APN programma. Het aantal actieve MSP Partners in Europa is groeiende. Het MSP-traject zoomt in op de technische finesse van de organisatie, processen en tooling. Deze partner status wordt toegekend aan organisaties die in het bezit zijn van de benodigde technische AWS certificaten. Daarnaast dienen ook interne processen te voldoen aan de eisen van AWS.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!