Wouter Hoeffnagel - 29 februari 2016

Kontron en Wibu-Systems werken samen aan beveiligde IoT-applicaties

Kontron, producent van embedded computer technologie, gaat een meerjarige samenwerkingsovereenkomst aan met Wibu-Systems. Uit deze samenwerking ontstaat een raamwerk van technologie en verdienmodellen. Daarmee kunnen afnemers van Kontron hun Internet of Things producten aan de toenemende beveiligingseisen laten voldoen en gelijktijdig te gelde maken met behulp van een registratiesysteem van de softwarelicenties.

Beveiliging, ingebouwd vanaf de ontwikkeling van de broncode van programmatuur voor systemen en apparaten, is een belangrijke voorwaarde voor het met succes uitrollen van IoT netwerken. Door de overeenkomst met Wibu-Systems kan Kontron een beveiligingsoplossing voor de gehele levensduur van zijn productlijn aanbieden. Daarmee krijgen de afnemers de beschikking over het CodeMeter platform, dat beveiligde broncode creëert en deze via een licentieregistratie koppelt aan een beveiligde sleutel en vastgelegd in een software/hardware combinatie (dongle). Dit maakt het mogelijk nieuwe, schaalbare bedrijfsmodellen te introduceren in samenhang met bestaande back office processen van ERP, CRM en e-commerce platforms.

”De integratie van CodeMeter op een chip met de functionaliteit van alle nieuwe Kontron boards maakt hun productlijn direct toepasbaar in IoT netwerken en beschermt software op apparaten en systemen tegen namaak via ’reverse engineering’, knoeien in de code en andere vormen van ongeoorloofd gebruik van de programmatuur. Een waterdichte licentieregistratie zorgt voor vergroting van de inkomstenstroom bij de Kontron afnemers. Daarmee kunnen zij nieuwe bedrijfsmodellen introduceren met inbegrip van app stores en after sales service concepten en voorzien in soepel te gebruiken volgsystemen. Duidelijk een voordeel in deze tijd van Industriële Renaissance”, aldus Marcel Hartgerink, directeur Wibu-Systems Benelux.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!