Avnet Technology Solutions
De IBM unit binnen Avnet TS is de value added distributeur voor resellers en managed service providers op het gebied van IBM-oplossingen voor het datacenter en daarbuiten. Avnet TS heeft expertise op het gebied van IBM Systems, de innovatieve opslagoplossingen van IBM System Storage, IBM Networking en IBM PureSystems oplossingen. Ook biedt Avnet TS aanvullende diensten op het gebied van financial leasing, rental en professional services

Wij ondersteunen IBM partners om nog succesvoller in de markt te zijn middels o.a. (pre) salessupport, lead generating campagnes, marketingcampagnes, educatie, certificeringstrainingen, partnership, unieke voorraadpositie in ons eigen distributiecentrum, installatie- en implementatieservices, Proof of Concept demo center. 

“Onze grootste toegevoegde waarde is dat we één team vormen met de partner. We leunen niet achterover maar ondersteunen de partner actief, waar en wanneer ook. We horen van partners terug dat we daarin echt uniek zijn. “ aldus Rutger van Zonneveld, Salesmanager IBM.

“De kracht van de partners schuilt in hun relatie met de eindklant. Partners zien IBM als een groot bedrijf waarin ze maar moeilijk de weg kunnen vinden. Wij willen die complexiteit van de leverancier graag bij de partner weghalen. Ons team zorgt voor de juiste configuraties en prijzen, voor certificeringen en opleidingen, opent de toegang tot de informatiekanalen van IBM en creëert financiering voor marketingactiviteiten. We werken marketingconcepten uit, waarin we een probleemstelling bij eindklanten omzetten in een kant en klare oplossing zoals een private cloud-propositie, bigdata of het positioneren van de PureSystems familie. Deze campagnes zetten we dan met een geselecteerd aantal partners in de markt om zo leads te genereren. Ook de kleinere en nieuwe partners krijgen op deze manier de kans toch een professionele campagne te draaien, met minder inspanning. Partners zijn enthousiast en deze aanpak is zeer succesvol. Een ander succesverhaal is ons demo center in Almere. Partners nemen hun klanten mee om oplossingen draaiend te kunnen tonen. Als vervolgstap kan een proof of concept bij de klant worden opgezet, middels o.a. onze “PureSystem on Wheels” faciliteit. De kleinere of nieuwe IBM partners zijn heel blij met die opzet, want de investeringen in een eigen demonstratie center kunnen flink oplopen.” 

Avnet SolutionsPath

Avnet heeft een methodologie ontwikkeld om partners te helpen groeien in key technologie gebieden en in verticale markten. We bieden een end-to-end portfolio aan mogelijkheden die helpen om de groeimogelijkheden te ontdekken, de kennis en kunde te vergroten, om vervolgens de sales aanzienlijk te laten accelereren. 

Over Avnet Technology Solutions
Als wereldwijde solutions georiënteerde distributeur werkt Avnet Technology Solutions samen met haar klanten en leveranciers aan om effectieve oplossingen te maken en aan te bieden binnen de IT markt die tegemoet komen aan de zakelijke eisen van de eindklanten waar ook ter wereld. In het boekjaar 2012 behaalde de divisie met vestigingen in meer dan 30 landen een jaaromzet van 10,8 miljard dollar. Avnet Technology is een operationele divisie van Avnet, Inc. 

Meer informatie vindt u op: www.ts.avnet.com/emea

Website www.ts.avnet.com/nl