UMCG kiest voor Xerox
04-06-2012

UMCG kiest voor Xerox


Na een Europese aanbesteding heeft Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) gekozen voor de dienstverlening van Xerox in de vorm vanManaged Print Services (MPS). Door de standaardisering van de printapparatuur en het uitbesteden van het beheer van de printers is UMCG in staat de afdrukkosten structureel terug te dringen. Jaarlijks maakt UMCG 35 miljoen afdrukken in zwart-wit en 3,5 miljoen in kleur.
 
Door de verscheidenheid aan leveranciers, contracten en verouderde machines had UMCG te maken met toenemende kosten voor verbruiksmateriaal en onderhoud. Xerox adviseerde daarom voor het standaardiseren van de printinfrastructuur en het terugdringen van de afdrukomgeving van 200 kopieermachines en 2.000 printers naar een mix van 640 multifunctionele printers (mfp’s) en printers voor kleur- en zwart-witafdrukken. Deze apparatuur is aangevuld met dienstverlening als supply management en krijgt vergaande ondersteuning van het UMCG support team (IT en OD). Hiervoor stelt Xerox eerste en tweedelijnstrainingen, spare parts en devices beschikbaar. De derdelijns support wordt door Xerox verzorgd.
 
UMCG heeft tot doel de CO2 footprint terug te dringen, daarom is gekozen voor het implementeren van milieuvriendelijke Xerox mfp’s en ‘Follow me printing’. Deze service houdt in dat printopdrachten pas worden uitgeprint als de gebruiker zich bij de printer identificeert. Dit zorgt voor een forse kostenbesparing op afdrukken, omdat alleen de noodzakelijke documenten worden geprint. Ook het papiergebruik wordt hiermee aanzienlijk teruggebracht.
 
Jan Joost van Walsum van UMCG: “Xerox levert de technologie en ondersteunt de processen waardoor wij ons kunnen concentreren op onze primaire doelen. Omdat Xerox storingen al kan opsporen voordat wij daar iets van merken, hebben we straks veel minder omkijken naar onze machines. We zijn door deze samenwerking in staat de printkosten drastisch terug te dringen. Ook door de toevoeging van ‘Follow me printing’ verhogen we de vertrouwelijkheid en zijn we in staat te besparen op papiergebruik. Ook zien we een algehele verlaging van onze CO2 footprint door deze nieuwe samenwerking met Xerox.”
  

Terug naar nieuws overzicht