Vodafone Nederland wijzigt communicatie internetsnelheden
04-06-2012

Vodafone Nederland wijzigt communicatie internetsnelheden


Vodafone Nederland gaat naast maximum snelheden voortaan ook indicatieve internetsnelheden vermelden in de communicatie naar zijn klanten. Dit zijn snelheden die klanten in de meest gangbare situaties kunnen verwachten. Op internet komt tevens meer uitleg te staan over de betekenis van verschillende snelheden. Daarnaast breidt Vodafone de online dekkingskaarten uit met indicatieve snelheden en komt er een mobiele app die laat zien waar klanten welke dekking en snelheid kunnen verwachten.

Dat is de uitkomst van een dialoog met klanten en andere belanghebbenden die Vodafone in april opstartte met het blog ‘Duidelijk over snelheid’ van Bart Hofker, Directeur Consumentenmarkt bij Vodafone Nederland. In de afgelopen weken hebben vele tientallen klanten concrete suggesties gedaan via Facebook en het blog om de communicatie over snelheid te verbeteren.  

Vodafone startte de discussie omdat het erg lastig is klanten zodanig over internetsnelheden te informeren dat dit de juiste verwachtingen wekt. De mobiele internetsnelheid die klanten ervaren, is afhankelijk van een aantal variabelen dat zich lastig laat voorspellen. Door de communicatie te verbeteren, wil Vodafone beter aansluiten bij de beleving van klanten. Communicatie van internetsnelheden is een actueel thema. Afgelopen week maakte de Consumentenbond een test van internetsnelheden bekend en sprak Eurocommissaris Kroes zich uit over het belang van heldere, ‘real life’ internetsnelheden.

Vodafone past in de loop van juni 2012 de commerciële communicatie via reguliere en online media aan. Aan het uitbreiden van de dekkingskaarten met indicatieve snelheden en de mobiele app wordt nu gewerkt.
  

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Internet