Redactie - 06 juni 2012

Rijksmuseum van Oudheden gunt het printerbeheer aan Xtandit


Het 
Rijksmuseum van Oudheden in Leiden kiest voor Managed Print Services van Xtandit (XMS). Hiermee ontzorgt Xtandit, leverancier van totaaloplossingen voor documentmanagement, het museum op het gebied van printen door de nieuw aangeschafte Xerox ColorQubes van A tot Z te beheren. De machines geven automatisch data door aan de centrale helpdesk in Woerden. Zo wordt proactief, zonder handmatige handelingen opdracht gegeven voor onderhoud, het verhelpen van storingen en het leveren van supplies.

Naast XMS, dat is gebaseerd op de Xerox Partner Print Services (XPPS), heeft Xtandit bij het Rijksmuseum van Oudheden ook zes nieuwe multifunctionele kleurenprinters (mfp’s) geïnstalleerd. Duurzaamheid en een scherpe prijstelling voor kleur waren voor het museum de belangrijkste criteria. De Xerox ColorQube, maakt gebruik van de vaste inkt-technologie– een cartridgeloze, wasco-achtige stick – waarmee afdrukken van hoge kwaliteit worden gemaakt. Door het hybride kleuren-prijsmodel, waarmee alleen betaald wordt voor de hoeveelheid kleur op een pagina, zijn de kosten voor printen van een bedrijfslogo of briefhoofd in kleur aanzienlijk minder.

Wouter de Groot, hoofd financiën en bedrijfsvoering van het Rijksmuseum van Oudheden: “Na een selectieronde met drie partijen kwam Xtandit als beste naar voren. Primair kies je natuurlijk voor een machine, maar het gaat ook om de organisatie achter het product. Hun beheeroplossing gaat een stuk verder dan alleen een onderhoudscontract. Wij wilden het beheer van het printerpark niet meer zelf doen. De machines moeten gewoon altijd werken en Xtandit kan ons dit met XMS bieden. Met deze overeenkomst kunnen onze medewerkers zich richten op hun kernactiviteiten en behoren ergernissen rondom printen tot het verleden.”
  

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!