Red Hat biedt open hybride cloud management platform op basis van IaaS
06-06-2012

Red Hat biedt open hybride cloud management platform op basis van IaaS


Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, kondigt vandaag de beschikbaarheid aan van Red Hat CloudForms en zet daarmee de volgende stap in het bieden van open hybride cloudoplossingen. Met CloudForms kunnen enterprises Infrastructure-as-a-Service (IaaS) hybride clouds maken en beheren met de mogelijkheid om deze als self-service computing resources beschikbaar te stellen.

“De rol van IT evolueert. Eindgebruikers willen cloudachtige computer resources maar de IT-afdeling moet nog steeds de implementatie, het beheer en de integratie centraliseren”, aldus Rachel Chalmers, vice president, Research, Infrastructure Management bij 451 Research, een divisie van het wereldwijde onderzoeksbureau The 451 Group. “Dankzij een platform zoals CloudForms kunnen bedrijven clouds bouwen die hun bestaande infrastructuur overspannen en beschikbaar stellen aan een nieuwe generatie ontwikkelaars en eindgebruikers zonder de controle af te staan.”

CloudForms biedt de flexibiliteit en agility waarmee bedrijven betere controle en beheer van hun IT kunnen realiseren. Organisaties kunnen een hybride cloud bouwen die een grote verscheidenheid aan infrastructuren omvat van vele leveranciers. Zodoende kunnen ze hun cloudapplicaties beheren zonder ten deel te vallen aan de zogenoemde ‘vendor lock-in’. Enterprises hebben - voor het bouwen en beheren van open hybride clouds - keuze uit meerdere virtualisatieplatformen en uitbreiding naar publieke cloud resources. Ze kunnen applicaties bouwen en beheren in hun cloud en deze gebruiken voor hun workloads.

In vergelijking met andere oplossingen op de markt biedt CloudForms enterprises de mogelijkheid om:

  • Eindgebruikers te voorzien van self-service mogelijkheden, en tegelijkertijd voldoen aan de behoeften van IT-administrators ten aanzien van controle en governance.
  • Een open hybride cloud te creëren en te beheren door de mogelijkheden die worden geboden bij een on-premise cloud uit te breiden met de schaalbaarheid en functies via een keuze uit vertrouwde publieke clouds.
  • Applicaties in te zetten en te beheren binnen meerdere virtualisatie technologieën en de publieke cloud gebaseerd op een enkele Application Blueprint en policy. Hierdoor wordt het beheer vereenvoudigd en de flexibiliteit ten aanzien van de infrastructuur vergroot.
  • Tools en software te gebruiken van verschillende leveranciers en die op eenvoudige wijze integreren in een bestaande infrastructuur. Organisatie beschikken zodoende over keuze en vrijheid.

Red Hat biedt een uitgebreide infrastructuur stack met Red Hat Enterprise Linux, Red Hat Enterprise Virtualization, JBoss Enterprise Middleware, Red Hat Storage, duizenden gecertificeerde ISV applicaties en nu Red Hat CloudForms om deze stack in een hybride cloud omgeving te beheren.

“Dankzij CloudForms kunnen enterprises een infrastructuur gebruiken variërend van virtuele tot publieke cloud resources samen in een open hybride cloudarchitectuur en profiteren van de kracht van de cloud”, zegt Brian Stevens, CTO and vice president, Worldwide Engineering bij Red Hat. “Wij weten dat enterprises voor een complete open hybride cloud meer nodig hebben dan alleen een beheerlaag. Ze hebben ook behoefte aan openheid en overdraagbaarheid tussen gegevens/diensten, programmeermodellen en applicaties. Red Hat is de enige leverancier die een portfolio van oplossingen biedt die voldoet aan deze behoeften. We hebben dit vandaag verder uitgebreid met de beschikbaarheid van een nieuwe cloud platform met baanbrekende functies.”

“eZ Publish Content as a Service (CaaS) maakt de creatie, beheer, distributie en systematische optimalisatie van digitale content ervaring altijd, overal en op elk apparaat mogelijk. De open en flexibele benadering van Red Hat richting de cloud is een uitstekende basis om digitale contentdiensten te bouwen en is in lijn met onze behoeften en plannen”, aldus Gabriele Viebach, Group CEO bij eZ Systems. “Onze cloudgebaseerde contentmanagementoplossing draait op een Red Hat gecertificeerde publieke cloud die is gebouwd op Red Hat technologieën. Dankzij deze combinatie kunnen we onze eigen oplossingen sneller op de markt introduceren en kunnen onze eindgebruikers optimaal profiteren van de voordelen van de cloud.”
  

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud
Cloud