Europese bedrijven investeren in IT-transformatie
13-06-2012
Deel dit artikel:

Europese bedrijven investeren in IT-transformatie


Europese bedrijven investeren volop in IT-transformatie ten behoeve van innoverende business services. Bijna twee derde van de ondervraagde ondernemingen investeert in IT-transformatie, zodat nieuwe diensten sneller en goedkoper op de markt zijn te brengen, blijkt uit onderzoek van IDG Connect, in opdracht van CA Technologies.

Het onderzoek getiteld 'IT Transformation: planning, execution & objectives in Europe' wijst uit dat 32 procent van de ondervraagden binnen 12 maanden een IT-transformatietraject start, ongeacht kleinere budgetten.

Momenteel wordt ongeveer 28 procent van een IT-budget besteed aan IT-transformatie. Daardoor is het doelen stellen voor de resultaten ervan steeds belangrijker. De voornaamste redenen zijn applicatieportfolio-management (88 procent), datacenter-consolidatie (77 procent) en benutten private en publieke cloud-diensten (75 procent).

Het gebruik van een project- en portfoliomanagement (PPM)-toepassing blijkt doorslaggevend te zijn in het succes van een IT-transformatie. 54 procent van de bedrijven die een PPM-toepassing gebruiken voor IT-planning of voor business-unit planning en 62 procent van hen die het gebruiken voor beide, hebben meer vertrouwen in het slagen van een transformatie dan niet-gebruikers. Gebruikers van een PPM-oplossing toonden bovendien meer ambitie op het gebied van innovatie, het genereren van strategische meerwaarde en het verbeteren van de bedrijfsprestaties.

"Het onderzoek laat zien dat PPM-gebruikers hogere verwachtingen hebben van IT-transformatie dan de niet-gebruikers. Bedrijven die ambitieuzer zijn, zien duidelijker de risico's in van het niet volledig benutten van de voordelen van een IT-transformatie. Daarom kiezen ze voor geavanceerde tools om die transformatie te plannen en uit te voeren", aldus Kathryn Cave, editor van IDG Connect.

"Om IT-transformaties als cloud-migratie, applicatieverbetering, datacenter-consolidatie en het implementeren van mobiel werken tot een succes te maken, is effectieve planning, uitvoering en controle nodig van verschillende, elkaar beïnvloedende programma's en projecten. Doordat PPM-toepassingen een holistische blik geven op het volledige service-portfolio, zijn CIO's in staat dit te doen. Hierdoor worden risico's en kosten verkleind, terwijl innovatieve nieuwe diensten sneller te realiseren zijn", zegt Marco van Lieverloo, country manager van CA Technologies Nederland.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

ERP