Redactie - 15 juni 2012

NetApp introduceert nieuw instapsysteem


Kleine en middelgrote bedrijven staan voor de uitdaging groeiende vereisten bij te houden, terwijl ze het volume van gegenereerde data beheren met beperkte IT-resources en een beperkt budget. Volgens een recent onderzoek van de Enterprise Storage Group1 zal 74% van alle bedrijven in het MKB-segment in 2012 meer gaan uitgeven aan clouddiensten. Bouwen op een eenvoudige, flexibele en efficiënte IT-infrastructuur voorziet in de flexibiliteit waarmee deze bedrijven kunnen profiteren van deze datagroei voor meer succes en concurrentievoordeel. Als gevolg hiervan spelen de beslissingen die de bedrijven nemen over hun storagebasis een grote rol bij hun toekomstig succes.

De nieuwe NetApp FAS2220 is het nieuwste instapsysteem dat voortbouwt op het succes van de recent geïntroduceerde FAS2240. NetApp heeft tegelijk een groeiend netwerk van VAR-partners (Value-Added Reseller) om bedrijven backup en disasterrecovery in de cloud te bieden op basis van NetApp, naast nieuwe Enablement Programs om partners te helpen hun bedrijf uit te breiden.

De FAS2220 gebruikt de nieuwe NetApp Flash Pool-technologie om een ongeëvenaarde combinatie van prestaties en technologische vernieuwingen te bieden, waarmee kleine en middelgrote bedrijven goed kunnen beginnen en meer kunnen doen met hun geld. Flash Pools, die de virtuele storagetiers van NetApp ook geschikt maken voor de MKB-markt, stellen klanten in staat de applicatieprestaties te verbeteren. Flash Pools zijn eenvoudig te implementeren en direct klaar voor gebruik. Flash Pool-technologie kan ook naadloos worden geïntegreerd in  brancheleidende pakket van NetApp met negen storage-efficiencytechnologieën  om klanten te helpen effectiviteit  te verhogen en de energiekosten te verlagen. NetApp is de enige leverancier die deze unieke intelligente cachingmogelijkheid biedt op de instapstoragemarkt.

De FAS2200-serie draait op de nieuwste versie van het besturingssysteem Data ONTAP® en biedt een echt uniforme, schaalbare architectuur waarmee klanten eenvoudig en zonder hoge kosten kunnen overstappen naar hoogwaardigere systemen en nieuwe voorzieningen; forklift-upgrades zijn overbodig. Data ONTAP biedt ook 'cluster-ready' voorzieningen, waardoor kleine en middelgrote bedrijven naar behoefte naadloos de storagecapaciteit in hun gedeelde IT-infrastructuur kunnen uitbreiden, zonder uitvaltijd.

Bob Schoen, Senior Vice President Information Technology bij Digital Insurance: “Digital Insurance is in het afgelopen jaar met 50% gegroeid. We hebben ons gerealiseerd dat onze storage-infrastructuur naadloos moest kunnen meegroeien met onze behoeften. De overgang naar een oplossing van NetApp, inclusief een FAS2240, heeft onze totale IT-infrastructuur gestroomlijnd en ons in staat gesteld onze resources te maximaliseren dankzij de betere efficiency, prestaties en waarde. Met NetApp is ons IT-personeel minder tijd kwijt aan onze storage-infrastructuur. In plaats daarvan kunnen ze waardevolle resources en tijd besteden aan andere delen van het bedrijf, zodat onze klanten de service krijgen die ze verwachten.”

Julie Eades, Vice President, Global SMB Marketing, VMware: “VMware is blij dat wij de gemeenschappelijke visie en strategie met NetApp delen om kleine en middelgrote bedrijven betaalbare en robuuste oplossingen en clouddiensten te bieden. Bovendien blijven VMware en NetApp met onze gezamenlijke serviceproviders en partners samenwerken aan oplossingen en clouddiensten die eenvoudig, efficiënt en flexibel zijn. Ze bieden de bedrijven de basis voor groei nu en in de toekomst.”

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!