Redactie - 22 juni 2012

BT opent uitgebreid groen datacenter in Nieuwegein


BT heeft gisteren zijn volledig vernieuwde en uitgebreide groene datacenter in Nieuwegein geopend. Het openingsevenement werd bezocht door een groot aantal klanten uit de publieke en private sector. Met deze uitbreiding speelt BT in op de toegenomen vraag van klanten naar gehoste en beheerde IT-diensten, alsook applicaties die worden geleverd vanuit de cloud. De nieuwe locatie is een aanvulling op BT’s bestaande aanbod van datacenterdiensten dat wordt geleverd vanuit Amsterdam, Nieuwegein en Brussel.


“Onze klanten kijken steeds meer naar netwerkgebaseerde IT-diensten die kunnen worden geleverd vanuit de cloud, waarmee ze effectiever kunnen inspelen op de mogelijkheden en uitdagingen rondom de huidige globalisering en fluctuerende economie. Dit uitgebreide en vernieuwde datacenter is onderdeel van onze inspanning om op een milieuvriendelijke manier in deze behoefte te voorzien. Door de continue uitbreiding van de diensten die we vanuit een veilige cloud-omgeving aanbieden, helpen wij onze klanten stappen te zetten richting een betere toekomst. Zo kunnen ze overal ter wereld op ons datacenter-netwerk rekenen, ongeacht waar ze willen uitbreiden,” aldus Edwin Hageman, CEO, BT Benelux.

BT biedt een uitgebreid portfolio van managed hosting en cloud-diensten aan vanuit zijn datacenters in de Benelux. Deze omvatten bijvoorbeeld vooraf geconfigureerde en volledig onderhouden Windows- of Linux-servers, opslagcapaciteit, en een aantal cloud-gebaseerde applicaties (‘Software as a Service’, SaaS) zoals Microsoft Lync, mobile device management, e-mail en collaboration-diensten. BT biedt ook telehousing-capaciteit aan voor grootzakelijke klanten en andere operators.

Naast de fysieke en technische uitbreiding van het datacenter in Nieuwegein heeft BT van de gelegenheid gebruik gemaakt om het bestaande gebouw opnieuw in te richten en kantoorruimtes toe te voegen. Hierbij is ook een apart ‘disaster recovery center’ gecreëerd en worden er tele- en videoconferentie-faciliteiten aangeboden.

De uitbreiding in Nieuwegein is één van de eerste die voldoet aan de EU ‘Code of Conduct for Datacenters’. Deze bevat richtlijnen voor energiebeheer in datacenters. BT maakt gebruikt van een efficiënte stroomvoorziening, hypermoderne energiebeheer- en koelsystemen, en geïntegreerde elektrische en mechanische oplossingen. BT opende onlangs een datacenter in Frankfurt dat voldoet aan soortgelijke strenge richtlijnen. BT onderzoekt op dit moment de mogelijkheden voor nog een datacenter in de Benelux.

  

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!