Redactie - 02 juli 2012

i3 groep start kort geding tegen de Staat


Dataopslagdienstverlener i3 groep heeft een kort geding aangespannen tegen de voorgenomen gunning van de overheidsaanbesteding EASI2010 Cluster Rekencentrum hardware. De gunningsstrijd werd gewonnen door vier inschrijvers. i3 behoort daar niet toe en gaat in verweer. Wat de redenen van het bezwaar van i3 zijn is nog onduidelijk.

IT-dienstverleners Scholten Awater, SCH, Protinus en PQR hebben de overheidsbesteding cluster Rekencentrum hardware van EASI2010 (Europese Aanbesteding Samenwerking ICT) gekregen. Met het cluster Rekencentrum hardware worden onder meer servers, opslagcapaciteit en netwerkapparatuur gekocht. Onder andere door het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Binnenlandse Zaken.

De aanbesteding Rekencentrum hardware is uitgevoerd door middel van een niet-openbare aanbestedingsprocedure. Die niet-openbare procedure kende twee ronden: een selectiefase en een gunningsfase. In de selectiefase beoordeelde EASI2010 de geschiktheid van bedrijven die zich willen inschrijven. Dat leidde tot een selectie van maximaal zes partijen, die vervolgens een uitnodiging kregen om een offerte uit te brengen. Deze offertes worden beoordeeld in de gunningsfase. Daarna is bepaald dat Scholten Awater, SCH, Protinus en PQR de order kregen. i3 Groep legt zich niet neer bij deze beslissing en heeft een kort geding aangespannen.

Het kort geding vindt plaats op maandag 2 juli. i3 groep en EASI2010 waren niet bereikbaar voor commentaar.

Door Witold Kepinski

     

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!