Redactie - 04 juli 2012

Intensieve samenwerking Symantec en Red Hat


Symantec en Red Hat maken een uitbreiding van hun samenwerking bekend. Samen gaan ze oplossingen bieden waarmee klanten agile private en hybride clouds kunnen inzetten en zeer veerkrachtige datacenters kunnen creëren. De uitgebreide relatie omvat engineering, marketing, ondersteuning en sales in beide bedrijven. De nieuwe oplossingen, gebaseerd op bewezen implementaties, zullen de kracht van Red Hat Enterprise Linux en de storage- en availability-oplossingen van Symantec benutten. Hiermee kunnen ze een hogere mate van beschikbaarheid en een verbeterde agility bieden en bedrijven helpen om met vertrouwen bedrijfskritische applicaties in te zetten.

Veel bedrijven zijn op zoek naar nieuwe manieren om concurrerend te blijven binnen de huidige markt en hebben te maken met ontoereikende IT-budgetten. Daarbij nemen veel bedrijven Linux aan als hun voorkeursplatform. De flexibele aard van Red Hat Enterprise Linux heeft ertoe geleid dat de oplossing het strategische voorkeursplatform is geworden voor de inzet van enterprise private cloud. Ondertussen is de behoefte aan het verzekeren van veerkracht vanuit een serviceperspectief belangrijker geworden. Red Hat Enterprise Linux wordt ingezet door meer dan 80 procent van de bedrijven uit de Fortune 500. Symantec, toonaangevend in het beschermen van bedrijfskritische applicaties, brengt een robuust aanbod aan storage- en availability-beheeroplossingen om highly available applicaties en bedrijfscontinuïteit te bieden op verschillende storage platforms, besturingssystemen en virtualisatie platforms. Symantecs storage- en availability-beheeroplossingen worden gebruikt door 99 procent van de bedrijven uit de Fortune 500.

Samen bieden Symantec en Red Hat hun klanten de unieke mogelijkheid om te helpen bij het beheren van vitale oplossingen, van toepassing op de inzet van cloud en datacenters, door een meer flexibele en open omgeving te leveren in hardware, software en besturingssystemen. De gezamenlijke oplossingen zullen geautomatiseerde off-premise disaster recovery, verbeterd storage management voor multi-operating systemen, multi-storage datacenters en kosteneffectieve failover voor Oracle-databases bieden.

Cluster Server, draaiend op Red Hat Enterprise Linux, biedt organisaties die werken over lange afstanden off-premise disaster recovery. Het zet een wereldwijde failover van multi-tiered applicaties geautomatiseerd over naar een willekeurige disaster recovery (DR)-locatie. Bovendien beheert Cluster Server de datareplicatielaag en biedt het een single-click DR-ervaring. Hiermee stelt het klanten in staat hun DR-workflow te vereenvoudigen. De oplossing biedt niet-storende failover-testen, om ervoor te zorgen dat de recovery zo is geconfigureerd dat het naar behoren werkt wanneer het nodig is - of de downtime nu ontstaat door een stroomstoring, natuurramp of door een andere oorzaak.

Nu organisaties storage-oplossingen van verschillende leveranciers kopen en implementeren, brengt elke point-oplossing operationele complexiteit in de storage omgeving. Dit resulteert vaak in een gebrek aan beschikbaarheid van vitale data binnen verschillende omgevingen. Storage Foundation Dynamic Multi-Pathing, draaiend op Red Hat Enterprise Linux, biedt een uniforme cross-platform-oplossing die beheer gemakkelijker maakt voor elk besturingssysteem en voor alle storage platformen. Met deze oplossing hebben organisaties hun voorkeur aan kosteneffectieve storage en hebben ze de mogelijkheid om beter te onderhandelen over de prijs van storage hardware. Bovendien kan hardware worden verwisseld zonder onderbreking en zonder de installatie van nieuwe tools, dankzij een enkel, uniform databeheersysteem.

Veel organisaties vertrouwen op Oracle-databases om de productiviteit te verhogen en gebruikers in staat te stellen sneller en beter onderbouwde beslissingen te nemen. Door de grote bedrijfsafhankelijkheid van databases resulteert downtime in gemiste inkomsten, een beschadigde merkreputatie en zware boetes voor het niet voldoen aan serviceniveaus. Storage Foundation Cluster File System en Cluster Server, draaiend op Red Hat Enterprise Linux, bieden een erg snelle Oracle-database failover. Hiermee kunnen organisaties minder kostbare single-instance Oracle-databases inzetten als ze te maken hebben met sub-minute failover times. Bovendien kan Cluster Server orde brengen in multi-tiered applicatie failover om het beheer van complexe applicatie-omgevingen te vereenvoudigen en om een veerkrachtige bedrijfsservice te bereiken.

De technologie van Symantecs toonaangevende Cluster File System, Cluster Server en Storage Foundation, vormt samen met Red Hat Enterprise Linux de basis voor de gezamenlijke architectuur. Symantec en Red Hat zullen ook samenwerken om aanvullende engineering, marketing en support te bieden. Meer informatie over de nieuwe oplossingen zal op een later tijdstip beschikbaar worden gemaakt.

“Red Hat Enterprise Linux is het snelst groeiende platform voor ons storage management en onze high availability software, nu een toenemend aantal klanten Linux inzet om agility te verhogen en concurrerend te blijven”, zegt Francis deSouza, group president, Enterprise Products and Services bij Symantec. “We versterken ons partnerschap met Red Hat om bedrijven ervan te verzekeren dat hun informatie beschermd is als zij hun datacenters moderniseren en veerkrachtige private clouds bouwen.”

“Door nauw samen te werken, bieden Red Hat en Symantec gezamenlijke klanten enorme waarde met een open source-route om hun vertrouwde IT-architectuur te moderniseren”, zegt Paul Cormier, president, Products and Technology bij Red Hat. “Wij zijn verheugd dat onze langlopende samenwerking met Symantec wordt uitgebreid. Hiermee brengen we ons toonaangevend Red Hat Enterprise Linux besturingssysteem samen met Symantecs technologieën en kunnen onze gezamenlijke klanten met meer keuze en flexibiliteit hun IT-infrastructuur vormgeven.”


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!