AFAS Software blijft groeien in 2012
06-07-2012
Deel dit artikel:

AFAS Software blijft groeien in 2012


AFAS Software heeft het tweede kwartaal van 2012 positief afgesloten. Met een omzetgroei van 15% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, kijkt de Leusdense softwareleverancier terug op een sterk halfjaar. De totale omzet in het eerste halfjaar bedroeg ruim 31 miljoen euro. De verkoopomzet groeide met 23%, waarvan een belangrijk deel bestaat uit de verhuur van software.

AFAS Software liet goede resultaten zien in alle branches. In de zorgsector werden ruim 20 nieuwe klanten verwelkomd, waaronder RIBW Midden-Brabant en jeugdzorginstellingen Pluryn en Entrea. Ook het onderwijs blijft een belangrijke markt. In het eerste halfjaar hebben verschillende onderwijsinstellingen gekozen voor de software van AFAS, waaronder LVO en CVO Rotterdam en Stichting ROC West-Brabant. Onlangs kondigde AFAS Software nog een nieuwe functionaliteit aan waarmee ook aktes binnen het onderwijs gedigitaliseerd kunnen worden voor zowel onderwijsinstellingen als administratiekantoren.

Enkele bijzondere nieuwe klanten zijn The Sting, de Persgroep en Stichting Leger Des Heils Dienstverlening. Ook vervoersbedrijf Connexxion gaat met behulp van AFAS Software de HR-processen voor haar 15.000 medewerkers optimaliseren. Daarbij worden ook de verloningen voor alle medewerkers in AFAS Profit uitgevoerd. Daarnaast heeft VVV-Venlo als zesde club uit de Nederlandse Eredivisie besloten haar interne bedrijfsprocessen te automatiseren met de software van AFAS. In totaal mocht AFAS Software in de afgelopen zes maanden ruim 8.000 nieuwe ERP-gebruikers en 70.000 nieuwe ESS-gebruikers verwelkomen. De groei in het aantal klanten zorgde voor zo’n 75.000 nieuwe verloningen.

In het tweede kwartaal van 2012 hebben AZ en AFAS Software de huidige sponsorovereenkomst opengebroken en met vijf jaar verlengd tot 2017. De bestaande contracten met betrekking tot de shirt-, stadion- en jeugdsponsoring tussen AZ en AFAS Software zijn in één verbintenis ondergebracht. Tijdens de nieuwe contractperiode zal AZ haar interne processen nog verder gaan automatiseren met de software van AFAS.

Ook de introductie van AFAS Personal eind 2011 is zeer succesvol gebleken. Met AFAS Personal kunnen gebruikers inzicht in geldzaken krijgen, makkelijk budgetteren en al hun contracten beheren. In het eerste halfjaar van 2012 nam het aantal gebruikers van het online huishoudboekje met 56.000 toe. Nieuwe ontwikkelingen, zoals de introductie van de gratis app voor Android en iPhone en de samenwerking met het Nibud, hebben een grote rol gespeeld in deze resultaten.

Arnold Mars, CFO van AFAS Software: “De positieve resultaten in het eerste halfjaar van 2012 zijn in lijn met onze verwachtingen. We hebben ons portfolio in bekende markten uitgebreid en daarnaast nieuwe marktsegmenten aangeboord. Ik heb er vertrouwen in dat we de huidige groei ook in het tweede halfjaar kunnen voortzetten. De verwachting is dan ook dat we de prognose van 12% omzetgroei over heel 2012 kunnen waarmaken.”


Terug naar nieuws overzicht

Tags

ERP