Redactie - 06 juli 2012

Eurofiber levert nu 100 Gigabit Ethernet-verbindingen


Eurofiber gaat diensten aanbieden op basis van 100 Gigabit Ethernet (GE). Hiermee speelt het bedrijf in op de snel groeiende bandbreedtebehoefte van ‘zware’ netwerkgebruikers zoals internet exchanges, datacenters, kabelbedrijven en internet service providers. Bovendien verwacht Eurofiber dat de vraag naar 100 Gigabit Ethernet-verbindingen vanuit de zakelijke markt ook niet lang op zich zal laten wachten. Vooral bij organisaties die een complexe infrastructuur hebben met een snel groeiend aantal gekoppelde netwerken staan de verbindingen onder druk.

“Een jaar of acht geleden kwamen de eerste verbindingen van 10GE op de markt. Dat was toen heel veel brandbreedte, zelfs voor internet exchanges. Nu is een 10GE-verbinding standaard. Gezien het tempo waarin de behoefte aan bandbreedte momenteel toeneemt, verwachten wij dat de vraag naar 100GE-verbindingen zich veel sneller ontwikkelt. Natuurlijk kun je ook verbindingen koppelen om de capaciteit te verhogen, maar zowel vanuit het oogpunt van kosten als van beheer is het gunstiger om te kiezen voor één aansluiting. En die kunnen wij nú bieden”, aldus Bart Oskam, Managing Director van Eurofiber.

De 100 Gigabit Ethernet-verbindingen van Eurofiber zijn gebaseerd op technologisch zeer geavanceerde, betrouwbare netwerkapparatuur van Infinera. Deze apparatuur stelt Eurofiber in staat om snel verbindingen te realiseren, services te activeren en bandbreedte toe te kennen.

Eurofiber is een gespecialiseerde aanbieder van managed dark fiber-verbindingen, Ethernetdiensten vanaf 10 Mbps en optische transmissiediensten over DWDM tot 400 Gbps. Aan de basis hiervan ligt een hoogwaardig en fijnmazig glasvezelnetwerk. Dit netwerk heeft momenteel een omvang van ruim 13.000 kilometer en wordt continu uitgebreid. Naast betrouwbare glasvezelverbindingen voor het transporteren van bedrijfskritische data, biedt Eurofiber ook de mogelijkheid om gegevens veilig op te slaan in zijn datacenter in Utrecht.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!