Redactie - 09 juli 2012

Telindus-ISIT levert NetApp en Cisco oplossingen aan Atlant Zorggroep


Telindus-ISIT levert nieuwe storage en netwerkoplossingen van NetApp en Cisco aan Atlant Zorggroep.

Voor het realiseren van een nieuwe IT-omgeving en de overgang naar het Elektronisch Cliënt Dossier (ECD), vervangt Atlant Zorggroep zijn storage- en netwerkomgeving. Uitgangspunt is het bieden van een optimale service aan haar cliënten en medewerkers. Voor dit project is Atlant de samenwerking aangegaan met Telindus-ISIT, een specialist in datacenteroplossingen en managed services.

De zorggroep heeft gekozen voor een vast en draadloos netwerk van Cisco, NetApp storage en Cisco ISE voor de toegangsbeveiliging van het netwerk. Hiermee kiest Atlant voor een redundant uitgevoerde en schaalbare storage- en netwerkomgeving en optimale beveiliging van informatie. Bovendien krijgen medewerkers 24/7 realtime toegang tot cliëntdossiers.

Oscar Volgers, IT-manager bij Atlant Zorggroep: “De IT-omgeving moet innovatie faciliteren, onder andere op het gebied van domotica en de implementatie van het ECD. Daarnaast is het, om kwalitatief goede zorg te kunnen bieden, essentieel om 24/7 toegang te hebben tot actuele cliëntinformatie. Deze informatie willen we delen met bijvoorbeeld familieleden en andere zorgaanbieders. Omdat integriteit en vertrouwelijkheid hierbij voorop staan, hebben we gekozen voor een oplossing die veiligheid en beschikbaarheid garandeert.”

Henk Buurman, Managing Director van Telindus-ISIT, zegt dat zijn bedrijf dat na de implementatie de nieuwe omgeving ook 24/7 gaat monitoren en Atlant ondersteunt bij verdere vernieuwingen. "Het waarborgen van privacy is binnen de zorg natuurlijk essentieel en met Cisco ISE kan de zorggroep zowel de informatie als de toegang tot deze informatie beveiligen. Zo is informatie altijd op het juiste moment voor de juiste persoon beschikbaar. Dit geldt zowel voor medewerkers als cliënten en bezoekers van de zorginstelling die straks gebruik kunnen gaan maken van het draadloze netwerk.”

Door: Witold Kepinski

  

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!