Redactie - 09 juli 2012

Detron neemt IT-dienstverlener ISSUE over


Detron ICT & Telecom Groep (Detron) uit Veendaal koopt ISSUE Information Technology (ISSUE) in Rotterdam. Door de overname neemt de omzet van Detron dit jaar naar verwachting met meer dan 35 miljoen euro toe naar ruim 150 miljoen euro. Detron haalde in 2011 een omzet van 106 miljoen euro en een brutowinst van 7,5 miljoen euro. ISSUE heeft zijn laatste cijfers in 2009 gedeponeerd, zo meldt IT-website Computable. Daaruit blijkt dat ISSUE toen een omzet van 26,3 miljoen euro en een verlies van 1,9 miljoen euro heeft gehaald.

ISSUE kan door de overname een bredere dienstenpakket aanbieden op basis van het dienstverleningsportfolio van Detron, inclusief de recent geïntroduceerde Cloud werkplek en de telecom- en telefoniediensten. Detron biedt zijn klanten hard- en software inkoopmogelijkheden en de logistieke dienstverlening van ISSUE. Daarnaast heeft ISSUE een tenderdesk met veel kennis van openbare aanbestedingen. Hiermee heeft het IT-bedrijf de afgelopen jaren overheids- en educatieve instellingen als klant voor zich weten te winnen, waaronder bij de Gemeente Katwijk en Provincie Utrecht. George Banken (foto), CEO van Detron: "De combinatie van de twee bedrijven zorgt voor een uitbreiding van het assortiment, betere inkoopcondities en een bredere beschikbaarheid van ICT-expertise voor onze klanten. Gezamenlijk bieden we niet alleen IT hardware en software, maar ook alle producten en diensten op het gebied van telecom en telefonie."

ISSUE bestaat al 25 jaar en werd opgericht door Arie Stelloo. Hij verdiende volgens zakenblad Quote tijdens de internethype miljoenen euro's toen durfkapitalist 3i een belang in zijn bedrijf ISSUE Information Technology nam. Met dat geld kocht hij in het Belgische Schilde het Kasteel Hof ter Linden. Tevens liet hij een jacht bouwen die werd gedoopt tot My Issue II. Stelloo zegt dat door de samenwerking met Detron een van de grotere ICT-spelers in de Nederlandse markt is ontstaan. "We hebben gemerkt dat onze klanten liever zaken doen met een lokale Nederlandse ICT-partij dan te zijn overgeleverd aan de internationale ICT-reuzen."

De activiteiten van ISSUE worden voortgezet onder de naam Detron Information Technology en wordt aangestuurd door directeur Ronald Knoop. Naar verwachting heeft de overname geen nadelige consequenties voor de werkgelegenheid. Issue heeft ongeveer negentig mensen in dienst. Beide bedrijven doen geen verdere uitspraken over de overnamedetails.

Door: Witold Kepinski

  

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!