Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
13-08-2012
Deel dit artikel:

Vooral 35-plussers zijn dol op Apple


De meest trouwe gebruikers van Apple zijn te vinden onder mensen die ouder zijn dan 35 jaar. Zij gebruiken Apple vaker dan de leeftijdsgroep van 18-34 jaar, zo meldt het Britse onderzoeksbureau YouGov in zijn BrandIndex-enquête.

De 35-plussers gebruiken Apple vaker sinds de introductie van de iPhone 4S in oktober 2011. Daarvoor waren Apple producten heel populair tussen 18-34 jarigen. Volgens YouGov omhelzen 35-plussers vaker Apple sinds de Genius-tv campagne in de Verenigde Staten. Genius is de naam voor de technische support medewerkers in Apple winkels die klanten helpen onder moeilijke omstandigheden. Daarnaast hebben 35-plussers ook meer budget voor Apple-producten, zo klinkt het in diverse media als reactie op van het onderzoek van YouGov.

Apple heeft overigens een goede naam onder jongeren. Maar de volgens YouGov moeten de iPhone en iPad heviger concurreren tegen nieuwe alternatieven die jongeren interessant kunnen vinden, zoals de Samsung Galaxy smartphone of een Amazon Kindle tablet.

Door: Witold Kepinski

Terug naar video overzicht

Tags

Mobility
Mobility