Investeerder koopt UC4 Software

Investeerder koopt UC4 Software

Investeerder koopt UC4 Software

14-08-2012

Investeerder koopt UC4 Software


Private equity-fonds EQT VI koopt UC4, de grootste onafhankelijke leverancier van software voor IT-procesautomatisering, van The Carlyle Group. UC4 maakt ook de resultaten van het boekjaar 2012 en het eerste kwartaal van 2013 bekend, waarin het een sterke groei bleef boeken. Het bedrijf schrijft deze groei toe aan verschillende factoren, waaronder een trouwe en snelgroeiende klantenkring, toonaangevende productinnovatie en een focus op het bieden van nieuwe IT-servicemodellen voor cloud, DevOps en Big Data.

EQT is een toonaangevende Noord-Europese private equity-groep met bijna 18 miljard euro aan vermogen. Carlyle Europe Technology Partners I, L.P. kocht UC4 in maart 2006 en ondersteunde het bedrijf in het groeien naar de positie van erkend leider in IT-procesautomatisering. In 2012 onderstreepten Gartner, Forrester, 451 Group en andere analisten systematisch de toonaangevende producten van UC4 en zijn positie in de markt.

Jason Liu, CEO van UC4: "Wij zijn enthousiast over het partnership met Carlyle en kijken er nu naar uit om onderdeel te worden van EQT VI bij het versnellen van groei, het verder uitbouwen van het bedrijf en het ondersteunen van klanten."

Per Franzén, partner bij EQT Partners in Duitsland en investeringsadviseur bij EQT VI: "Wij zien UC4 als een zeer aantrekkelijke groeionderneming en zijn onder de indruk van de klantenkring en het sterke productaanbod. De nieuwe raad van commissarissen, die bestaat uit een mix van ervaren EQT-sectoradviseurs, kijkt er naar uit om het managementteam van UC4 te helpen bij verdere expansie in de groeiende markt voor cloud-automatisering."

In het afgelopen boekjaar 2012 groeide de licentieomzet van UC4 met 21 procent, waardoor de totale omzet uitkwam op $ 76 miljoen (€ 62 miljoen). Het kwartaal dat eind juli 2012 eindigde, sloot UC4 ook sterk af. Het bedrijf overtrof het kwartaalplan met meer dan 12 procent en zag de licentieomzet met 24 procent toenemen ten opzicht van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. "Wij bereiken deze resultaten in een uitdagende economie door de kracht van onze producten en omdat onze medewerkers beter uitvoering geven aan hun taken dan onze concurrenten", zegt Jason Liu.

In het boekjaar 2012 breidde UC4 zijn wereldwijde aanwezigheid uit door het openen van vestigingen in Polen en Singapore. Het completeerde zijn productportfolio door Application Release Automation (ARA) toe te voegen aan zijn bestaande ONE Automation-platform. Application Release Automation is een belangrijk focusgebied waar UC4 groei verwacht. Door in te spelen op DevOps, Big Data en IT-as-a-service helpt UC4 klanten bij de transitie naar de cloud en naar nieuw generatie data-architecturen.

Michael Wand, managing director van de The Carlyle Group: "UC4 is een uitstekend voorbeeld van waardecreatie door Carlyle. Samen met de oprichters hadden we de gezamenlijke visie om de grootste onafhankelijke leverancier van IT-automatiseringsoftware te creëren door een sterke focus op research en development, productinnovatie, marketing en sales en drie acquisities, waaronder de fusie met Appworx in de Verenigde Staten. UC4 heeft een uitstekende groei en rendement laten zien. We zij er trots op dat we Jason en zijn team mochten ondersteunen in de route naar de positie van grootste onafhankelijke leverancier van IT-procesautomatisering." De transactie is nog afhankelijk van de goedkeuring van de relevante toezichthouders en zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2012 afgerond zijn.


Terug naar nieuws overzicht