Redactie - 11 juli 2012

Rijnland Zorggroep kiest voor HP infrastructuur

Rijnland Zorggroep heeft HP geselecteerd voor het vernieuwen en uitbreiden van haar gehele IT infrastructuur. De scope van de 5-jarige overeenkomst met HP bevat ondermeer IT medische infrastructuur, management software en services,  werkplekken en managed print services.

De overeenkomst past in een strategische samenwerking waarbij HP de Rijnland Zorggroep ondersteunt bij haar ambities om ontwikkelingen zoals het Elektronisch Patiënten Dossier, een betere zorg aan het bed door betere beschikbaarheid van patiënteninformatie en optimale (regionale) samenwerking in de zorgketen, te optimaliseren.“De explosieve groei van data en voortdurend veranderende regelgeving hebben een grote impact op onze technologie en de mate van flexibiliteit”, zegt Marcel Kuin, lid van de raad van bestuur van Rijnland Zorggroep. “HP kan ons helpen met het leveren van zowel datacenter infrastructuur maar ook tegelijkertijd aan de benodigde software  en support services.”

Doordat een deel van de beheerwerkzaamheden door HP worden overgenomen, is de IT afdeling zelf in staat zich te richten op de directe support en consultancy op innovaties die de zorgprofessionals ondersteunen.


De Infrastructure as a Service (IaaS) oplossing die HP levert geeft Rijnland Zorggroep de flexibiliteit die zij nodig heeft en stellen de zorggroep in staat de kosten met de vraag te stroomlijnen. De technologie die HP levert bestaat ten eerste uit ‘Dual redundant data centers’. Desze zijn gebaseerd op HP Converged Medical Infrastructure (CMI) en zorgen voor ervoor dat er effectiever kan worden gewerkt en de productiviteit en betrouwbaarheid van de zorg stijgt. Het geïntegreerde platform van HP servers, storage, networking, software en printers verhogen de efficiency van het beheer van de patiëntendossiers.De services tak van HP zal aanvullende diensten verlenen voor connectiviteit, housing, virtualisatie en management en monitoring op afstand.

Door: Witold Kepinski

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!