Redactie - 09 september 2013

VMware introduceert VMware Workstation 10


VMware, speler in virtualisatie en cloud-infrastructuur, kondigt VMware Workstation 10 aan, de nieuwste versie van zijn virtualisatiesoftware. VMware Workstation 10 is ontworpen voor professionals die met virtuele machines werken.

Nieuwe functies in VMware Workstation 10 zijn:

De nieuwste besturingssystemen - Easy Install werkt nu ook met Windows 8.1 en nieuwe Linux-distributies, waardoor het eenvoudiger dan ooit is om virtuele machines te creëren. Computers die op Windows 8.1 draaien, kunnen door de eenvoudig te gebruiken wizard worden omgezet naar virtuele machines.

Betere prestaties - Met VMware Workstation 10 kunnen virtuele machines worden gecreëerd tot 16 vCPUs, 64GB geheugen en 8TB aan disks. Het biedt daarnaast een snellere USB-connectie, een nieuwe vSATA-controller en twee keer zoveel virtuele netwerken.

Verlopen van virtuele machines - bepaalde virtuele machines kunnen zo worden ingesteld, dat ze op een specifieke datum en tijd verlopen. Een virtuele machine die verlopen is wordt automatisch gestopt en zal zonder tussenkomst van de beheerder niet opnieuw starten.

Tablet sensor - VMware Workstation 10 beschikt over de eerste virtuele accelerometer, gyroscope, kompas en omgevingslichtsensor. Hierdoor is het mogelijk om applicaties die in een virtuele machine draaien te laten reageren wanneer een gebruiker interactie heeft met zijn tablet.

Draai een cloud op de pc - Met VMware Workstation 10 kunnen gebruikers een cloud bouwen op hun pc’s met veelgebruikte applicaties van Pivotal, Puppet Labs en Vagrant.

Prijs en beschikbaarheid
VMware Workstation 10 is beschikbaar voor 249 dollar. Upgrades van VMware Workstation 8.x en 9.x zijn verkrijgbaar voor 119 dollar. VMware-klanten die VMware Workstation 9 hebben aangeschaft tussen 1 augustus 2013 en 30 september 2013 komen in aanmerking voor een gratis elektronische upgrade naar VMware Workstation 10. Meer informatie over deze upgrade vindt u hier.

Download hier een gratis proefversie.


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!