Redactie - 26 augustus 2012

VMware Fusion 5 geschikt voor OS X Mountain Lion, Windows 8 en Macs


VMware, speler in virtualisatie en cloud-infrastructuur, kondigt VMware Fusion 5 aan. De oplossing maakt het voor gebruikers eenvoudig om Windows-applicaties op een Mac te laten draaien, aldus de leverancier. 

Fusion 5 biedt zeventig nieuwe functies voor een verbeterde gebruikerservaring. Daarnaast wordt VMware Fusion 5 Professional geïntroduceerd. Dankzij nieuwe mogelijkheden kunnen bedrijven hiermee de manier verbeteren waarop zij applicaties leveren aan Mac- en pc-gebruikers, zo beweert VMware.

De VMware Fusion 5 productfamilie biedt een manier om Windows op een Mac te draaien, zowel voor bedrijven als consumenten. VMware Fusion 5 is vernieuwd om te profiteren van nieuwe technologieën die enkel beschikbaar zijn in Mountain Lion, Windows 8 en de nieuwste Macs. Gebruikers kunnen Windows op Mountain Lion draaien en zoeken naar Windows-programma’s in Launchpad, met gebruik van ‘AirPlay Mirroring’ om Mac- en Windows-applicaties te streamen naar een HDTV. Daarbij ontvangen ze VMware Fusion-meldingen in Mountain Lion’s notification center.

VMware Fusion 5 ondersteunt verder de Windows 8 standaard-, pro- en enterprise-versie zodat gebruikers de nieuwe Windows 8 ‘Metro’-omgeving direct kunnen optimaliseren op een Mac. Verder is er ondersteuning voor de nieuwste Mac-technologieën waaronder compatibility met Mountain Lion, retina display optimization, USB 3-connectiviteit en verbeterde ondersteuning voor Macs met veel geheugen.

VMware Fusion 5 en VMware Fusion 5 Professional zijn direct beschikbaar voor download of aankoop via vmware.com voor respectievelijk 49,99 dollar en 99,99 dollar. Klanten die VMware Fusion 4 hebben aangeschaft op of na 25 juli 2012 komen in aanmerking voor een elektronische upgrade naar VMware Fusion 5 zonder extra kosten. VMware Fusion is beschikbaar in het Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans, vereenvoudigd Chinees en Japans.

  

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!