Red Hat geeft previewversie van OpenStack distributie vrij

Red Hat geeft previewversie van OpenStack distributie vrij

Red Hat geeft previewversie van OpenStack distributie vrij

14-08-2012

Red Hat geeft previewversie van OpenStack distributie vrij


Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, geeft de previewversie vrij van Red Hat’s OpenStack distributie. Deze versie is gebaseerd op het open source OpenStack framework waarmee private, publieke en hybride Infrastructure-as-a-Service (IaaS) cloudomgevingen kunnen worden gebouwd en beheerd.

Red Hat ondersteunt OpenStack met een gecertificeerd ecosysteem van hardware en applicatie leveranciers waardoor klanten beschikking krijgen over een betrouwbare op open source gebaseerde cloud, aldus de leverancier. Deze cloud wordt door Red Hat ondersteund met professionele diensten en oplossingen. OpenStack distributie is gebaseerd op Red Hat Enterprise Linux 6 en per direct verkrijgbaar als download.

OpenStack is opgericht om standaarden te bevorderen en wil een einde te maken aan cloud lock-in. OpenStack stimuleert het gebruik van private clouds en publieke Infrastructure as a Service (IaaS) en is een belangrijke aanvulling op Red Hat’s portfolio van open source cloudoplossingen. Het softwareproject stelt bedrijven in staat storage en netwerken op grote schaal te beheren via een self-service portal en API’s op standaard hardware.

Red Hat ondersteunt OpenStack al langere tijd. Tijdens de OpenStack Summit 2012 afgelopen april werd bekend dat Red Hat de derde grootste partij is die OpenStack actief ondersteunt. Samen met andere grote IT-leveranciers ondersteunt Red Hat als Platinum Member de OpenStack Foundation dat het OpenStack-project leidt en coördineert. Het OpenStack-project biedt een opensourceoplossing die organisaties helpt met betere performance, functies en functionaliteiten voor private en publieke clouds, zo zegt Red Hat.

Met de nieuwe previewversie zet Red Hat stappen in het voorzien van een bedrijfsklare distributie van OpenStack. Red Hat’s OpenStack distributie is een uitbreiding en aanvulling op het open hybride cloud portfolio van Red Hat dat bestaat uit: Red Hat Enterprise Linux (RHEL), Red Hat Enterprise Virtualization (RHEV), Red Hat CloudForms, Red Hat Storage and Red Hat OpenShift Platform-as-a-Service (PaaS).

Red Hat werkt al enige tijd samen met een groep klanten die OpenStack van Red Hat heeft getest en een bijdrage heeft geleverd om de previewversie te voltooien. Red Hat wil deze groep uitbreiden voor verdere ontwikkeling. Daarnaast werkt Red Hat nauw samen met partners zoals cloud- en service provider Rackspace rond beheerde Red Hat OpenStack cloudomgevingen.

Beschikbaarheid
De publieke, niet ondersteunde, previewversie van Red Hat’s OpenStack distributie is gebaseerd op Red Hat Enterprise Linux 6 en per direct beschikbaar via een download op: http://www.redhat.com/tryopenstack. In 2013 komt er een OpenStack distributie versie met volledige ondersteuning.

Door: Witold Kepinski

  

Terug naar nieuws overzicht