Redactie - 22 augustus 2012

Gerard van de Aast beoogde nieuwe CEO Imtech


De Raad van Commissarissen van Royal Imtech zijn van plan Gerard van de Aast met ingang van april 2013 te benoemen tot ceo. De 55-jarige Van de Aast is thans werkzaam als ceo van VolkerWessels (Koninklijke Volker Wessels Stevin). Hij volgt René van der Bruggen (64 jaar) op die in april 2013 zal terugtreden.

Gerard van de Aast, geboren en getogen in Twente, is sinds 2009 CEO van VolkerWessels. Deze onderneming is tot op zekere hoogte vergelijkbaar met Imtech in zowel schaalgrootte (2011: 16.000 medewerkers, opbrengsten 4,7 miljard euro), internationale omgeving en in de decentrale opbouw van de organisatie. Gerard van de Aast heeft gewerkt in Nederland, de UK, Duitsland en de USA. Zo was hij CEO van Reed Business en tevens lid van de Raad van Bestuur van het beursgenoteerde Reed Elsevier en commissaris bij Océ. Daarvoor was hij in diverse managementposities werkzaam bij internationaal actieve ondernemingen als Compaq, Digital en Philips. In de periode daarvoor heeft hij een eigen software-onderneming gehad.

Naast ervaring in het beursgenoteerde en internationale bedrijfsleven beschikt hij over goede kennis van ICT, één van de drie kerncompetenties van Imtech.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!