EMC biedt distributeurs 'assembly services' voor VNX storage
15-08-2012
Deel dit artikel:

EMC biedt distributeurs 'assembly services' voor VNX storage

Dataopslagleverancier EMC gaat zijn IT-distributeurs voorzien van expertise en middelen waarmee zij oplossingen van verschillende leveranciers kunnen integreren met de unified storage- en back up technologieën van EMC. Met deze zogenaamde ‘assembly services’ krijgen distributeurs technische training en ondersteuning van EMC. Hiermee kunnen zij de EMC VNX unified storage-systemen, Data Domain en Avamar deduplicatie-technologieën integreren met oplossingen van andere leveranciers.

Met de ‘assembly services' kunnen distributeurs hun dienstverlening uitbreiden en zorgen dat bedrijven sneller de transitie naar de cloud maken, aldus EMC. "Resellers en IT-dienstverleners krijgen een geassembleerde en geteste oplossing en kunnen zich daardoor direct richten op het configureren van de technologie. Hiermee komen zij tegemoet aan de specifieke eisen die klanten hebben. Deze bedrijven kunnen door een efficiëntere implementatie vervolgens zo snel mogelijk profiteren van de voordelen die de oplossingen bieden", zo meldt EMC.  

Channel initiatieven  
De aankondiging is onderdeel van een aantal initiatieven van EMC om channel partners wereldwijd te helpen de transitie van klanten naar de cloud te versnellen. Zo introduceerde het op de jaarlijkse Global Partner Summit tijdens EMC World de VSPEX Proven Infrastructure, Velocity Cloud Practices met Cloud Builder en Cloud Provider en EMC Cooperative Services. Daniel Coetsier (foto), vice president Global Services Channel & Partners bij EMC: “Met de ‘assembly services’ van EMC helpen we Velocity Solutions Providers en VAR’s hun dienstverlening efficiënter in te richten. De oplossing is reeds getest en kan daarmee snel bij de klant worden geïmplementeerd. We blijven programma’s en opties toevoegen waarmee onze distributeurs en resellers op winstgevende wijze waarde kunnen toevoegen aan hun dienstverlening.”

In Nederland worden producten van EMC gedistribueerd door Avnet en Copaco.  

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage