Redactie - 13 juli 2012

Hogeschool Rotterdam vernieuwt infrastructuur met Novell


Hogeschool Rotterdam heeft gekozen voor Novell Open Enterprise Server om de stabiliteit, beschikbaarheid en continuïteit van haar IT-infrastructuur te optimaliseren. Met Novell Cluster Services, onderdeel van Open Enterprise Server 11, heeft de hogeschool een cluster van 16 servers gecreëerd, verdeeld over twee datacenters.

De servers zijn gekoppeld: bij een storing neemt de identieke server in het tweede centrum naadloos de taken over. Daarmee is een een infrastrcutuuroplossing gecreëerd voor de hogeschool en haar ruim 33.000 gebruikers. “Vrijwel al onze belangrijkste IT-systemen draaien op deze 16 servers. Dankzij Novell Cluster Services kunnen we rekenen op permanente beschikbaarheid”, zegt Eric Kerkdijk, IT Manager van de Hogeschool Rotterdam. “Als er om wat voor reden dan ook een storing is in een van de nodes, dan neemt de tweede node uit het andere datacenter diens taken automatisch over, zonder onderbreking. Zelfs als een volledig datacenter uitvalt, kunnen alle functies binnen een uur door het andere center overgenomen worden. Novell Cluster Services maakt daarbij het beheer en onderhoud van de servers erg eenvoudig.” Verantwoordelijk voor de flexibele storage-omgeving is NetApp, specialist in storage- en datamanagement.

Hogeschool Rotterdam maakt al jaren gebruik van Novell-technologie. Na de migratie naar Open Enterprise Server 11, staat voor later dit jaar de upgrade van Novell ZENworks Configuration Management op de planning.

Door: Witold Kepinski


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!