NLBuzz neemt app-maker The Saints over
13-07-2012

NLBuzz neemt app-maker The Saints over


De in Amsterdam  gevestigde ontwikkelaar van mobiele diensten The Saints wordt overgenomen door NLbuzz, de online tak van Consolidated Media Industries (CMI), het in Hilversum gevestigde digitale
mediabedrijf met dochterondernemingen als Infostrada Sports Group, TV Everywhere en DutchView.

The Saints is gespecialiseerd in het ontwikkelen van applicaties voor iPhone, iPad en Android mobiele toestellen. Zo maakt het bedrijf alle apps voor het populaire tijdschrift en televisieprogramma Voetbal International. Ook VARA, The Economist, Sanoma, GeenStijl, Vrij Nederland, Eredivisie Live en tal van andere merken behoren tot de klantenkring van The Saints. De overname van The Saints past in de strategie van NLbuzz om een volledig pakket van digitale diensten te kunnen aanbieden. Roeland Stekelenburg (foto), directeur NLbuzz: "Mobiele applicaties zijn een onmisbaar onderdeel in de mix van mogelijkheden die uitgevers, zenders, producenten en andere rechthebbenden tot hun beschikking willen hebben om hun publiek te bereiken."

Thomas Engel, oprichter en creatief directeur The Saints: "De wereld van mobiel houdt niet op bij de landsgrenzen en nu wij onderdeel zijn van NLbuzz en CMI kunnen we de internationale kansen volledig benutten. Daarnaast is de gecombineerde expertise op het gebied van html5 en video een uitgelezen kans om onze klanten fullservice te bedienen." Andre Valkenburg, CEO The Saints: "Wij zijn erg blij met deze belangrijke stap voor ons bedrijf. De mobiele markt groeit explosief en binnen NLbuzz kunnen wij onze expansie verder versnellen. Wij werken voor klanten als Eredivisie Live al samen met NLbuzz en zijn enthousiast over de vele kansen en mogelijkheden die deze combinatie ons bedrijf biedt".

The Saints blijft als zelfstandig bedrijf opereren, onder leiding van het huidige management. Ook aan de naam en vestigingsplaats (Amsterdam) verandert niets. Door de combinatie kan The Saints gebruik gaan maken van de binnen NLbuzz beschikbare expertise en technologie op het gebied van televisie & video, connected TV en andere nieuwe media toepassingen.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht