Redactie - 16 juli 2012

Sophos vernieuwt Unified Threat Management met endpoint protection


Security-leverancier Sophos kondigt Sophos UTM 9 aan, een unified thread management-oplossing die beveiliging biedt vanuit één fysieke of virtuele machine, ongeacht de locatie. Het combineert de endpoint protection- en unified threat management-oplossingen van het bedrijf in één beheerconsole.

Sophos maakt voor zijn benadering van endpoint protection gebruik van zijn cloud service LiveConnect. Gebruikers kunnen altijd al hun endpoints beheren, waar ze ook zijn en hoe ze ook verbinding maken. Computers worden up-to-date gehouden en er kan op elk moment nieuw beleid worden uitgerold.

UTM 9 maakt veilige toegang tot externe applicaties mogelijk zonder dat er software geïnstalleerd hoeft te worden. Met het HTML5 VPN-portal kunnen gebruikers vanaf elke plek en met ieder apparaat verbinding maken met interne bronnen. De portal van Sophos gebruikt HTML5 en geeft toegang via bijvoorbeeld VNC, extern bureaublad, SSH en meer.

UTM 9 beheert internettoegang voor gasten en bezoekers met aanpasbare draadloze hotspots. Door de opkomst van ‘bring your own device’ (BYOD) is het voor organisaties soms lastig gasten eenvoudige en veilige draadloze toegang te bieden. De draadloze beveiliging van Sophos maakt dit mogelijk door het beveiligingsbeleid uit te breiden naar alle gasten. Daarnaast kunnen bedrijven een maximale verbindingstijd en/of bandbreedte voor gastentoegang instellen.

De geïntegreerde Sophos antivirus-engine scant e-mails en dataverkeer met de antivirustechnologie van Sophos en een tweede commerciële engine (van Avira). Sophos detecteert virussen, spyware, wormen, trojans en adware in één scan en beschermt tegen zero-day-aanvallen.

Door: Witold Kepinski  

 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!