Redactie - 17 juli 2012

Gigamon gaat voor beursnotering


Het Californische Gigamon, leverancier van intelligente data toegangsoplossingen ter verbetering van netwerk monitoring van datacenters, dienstverleners en bedrijfsnetwerken, gaat voor een beursnotering met de naam ‘GIMO’. Het bedrijf, dat in 2004 is opgericht, heeft zich ingeschreven voor een initial public offering (IPO) dat 100 miljoen dollar moet opleveren. De beursgang van Gigamon wordt ondersteund door banken zoals Goldman Sachs, BofA Merrill Lynch en Credit Suisse.

Gigamon heeft een gepatenteerde technologie voor bedrijven om veilige toegang en volledige zichtbaarheid van al hun gegevens te verkrijgen. Gigamon levert appliances zoals GigaVUE, GigaSECURE, GigaSMART en GigaTAP. Met het toepassen van deze hardware appliances kunnen IT-afdelingen meerdere datacenters centraal beheren en monitoren. In Nederland worden de producten van Gigamon gedistribueerd door Computerlinks.

Volgens een S-1 formulier die gedeponeerd is bij de Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission(SEC), haalde Gigamon in het fiscale boekjaar 2011 een omzet van 68 miljoen dollar en nettowinst van 16,93 miljoen dollar. Gigamon is een van de spelers uit de markt van netwerk- en security leveranciers die voor een beursnotering gaat. Andere leveranciers die voor een IPO gaan zijn security-specialisten Infoblox en Palo Alto Networks en wlan-specialist Ruckus Wireless.

Door: Witold Kepinski 

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!