Redactie - 18 juli 2012

Intel stelt verwachtingen voor 2012 naar beneden

Intel verwacht minder grote groeicijfers in 2012, omdat de consumentenuitgaven in West-Europa en Noord-Amerika niet hersteld zijn. Daarnaast kopen eindgebruikers vaker een smartphone of tablet dan een notebook met Intel-chip. 

Intel meldt dit na aanleiding van zijn tweede kwartaalcijfers van zijn boekjaar 2012. De omzet bedroeg 13,5 miljard dollar. Dat is drie procent meer dan in hetzelfde kwartaal van 2011. De winst bedroeg 2,8 miljard dollar. Dat is vier procent minder dan in het tweede kwartaal van 2011.

Paul Otellini, bestuurder en CEO van Intel zegt dat klanten geld aan nieuwe pc's uitgeven, alleen het economisch herstel duurt langer dan verwacht. Wel wordt er meer uitgegeven in groeimarkten zoals China, India en Brazilie. Volgens hem groeit Intel's omzet dit jaar drie tot vijf procent.

De resultaten van Intel passen in de trend van een stagnerende PC-markt. Klanten kopen liever eerst een tablet of smartphone dan een nieuwe notebook of desktop. Intel verkoopt zijn chips ook voor tablets en smartphones, maar maakt er minder marge mee dan de chips voor notebooks en desktops.

Intel hoopt weer sneller te groeien met chips voor Ultrabooks, die nog zich moeten bewijzen in de markt. Daarnaast hoopt Intel dat klanten nieuwe pc's gaan kopen als ze overstappen op het nieuwe besturingssysteem Windows 8 van Microsoft.

Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!