Redactie - 19 juli 2012

Gilde koopt asset management software specialist BlueCielo


Gilde een Management Buy-Out (MBO) specialist koopt voor een onbekend bedrag BlueCielo, een Nederlandse ontwikkelaar van software asset management voor de olie & gas, energie en pharmaceutische bedrijven.

BlueCielo, is een Nederlandse leverancier van engineering content management (ECM)-software. De software wordt door verschillende partners verkocht en geïmplementeerd in verticale markten zoals de olie- & gasindustrie, utilities en ingenieursbureaus. De software van BlueCielo helpt bedrijven meer procesgericht te werken en de duizenden CAD-tekeningen beter te beheren die worden ontwerpen voor grote projecten.

Het belangrijkste product is het BlueCielo Meridian Enterprise platform dat door 1800 klanten wordt gebruikt in 50 verschillende landen. Veel software wordt gebruikt in de Verenigde Staten en Zuid-Amerika. Nederlandse klanten zijn onder andere Vector Eyes. BlueCielo werkt samen met andere softwareleveranciers zoals Oracle, SAP, EMC Documentum, IBM Filenet en Microsoft SharePoint Server.

De software van BlueCielo wordt ook in Nederland onder gebruikt door Coen Tunnel Construction. Hierbij wordt software van IBM Filenet en BlueCielo ImandrA gebruik voor ontwerpen en het financiële beheer voor de Tweede Coentunnel (foto).


Door: Witold Kepinski  
  

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!