Redactie - 20 juli 2012

VCD Healthcare levert Pharma oplossing aan St. Antonius Ziekenhuis


St. Antonius Ziekenhuis Utrecht/Nieuwegein en VCD Healthcare hebben een partnerovereenkomst gesloten voor de aanschaf en implementatie van het Apotheek Informatie Systeem Pharma en de ontwikkeling en het vermarkten van een nieuw webbased Elektronisch Voorschrijf Systeem (EVS) en ToeDieningsRegistratie (TDR).

Pharma is een multidisciplinair systeem waarmee de totale keten met betrekking tot medicatieveiligheid wordt afgedekt. Deze keten begint bij de specialist die de opdracht online invoert en eindigt bij de verpleegkundige die zorg draagt voor de verstrekking, waarbij aan bed de finale controle plaats vindt middels het scannen van barcodes. Daarbij is sprake van een zogenaamde ‘closed loop’, want elke stap in het proces wordt gecontroleerd en vastgelegd. Het systeem begeleidt de gehele keten van voorschrijven, bewaking, distributie en toediening van geneesmiddelendistributie binnen het ziekenhuis. Inmiddels werken al 14 ziekenhuizen, meer dan 5 GGZ-instellingen en ongeveer 10 VVT-instellingen met Pharma. Bij een aantal instellingsapotheken, die centraal zorginstellingen beleveren, draait Pharma sinds kort in een gehoste omgeving.

De op Microsoft Dynamics NAV gebaseerde oplossing Pharma bestaat op dit moment uit een Apotheek Informatie Systeem met daarin een EVS/TDR geïntegreerd. Als onderdeel van dit Partnership wordt een traject gestart voor de ontwikkeling van een nieuw webbased EVS/TDR, gebouwd in het .Net ontwikkelplatform. Dit ontwikkeltraject bestaat uit verschillende fases waarin in eerste instantie het huidige Pharma EVS/TDR wordt herbouwd naar een webbased variant. In de volgende fase wordt het EVS/TDR uitgebreid met nieuwe functionaliteit zoals Diabetes, Antistolling en Infusie. In de laatste fase van het traject worden de modules Clinical Rules en Decision Support ontwikkeld.

Door: Witold Kepinski
  

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!