F5 ziet meer vraag naar security en distribueert via Westcon
26-07-2012

F5 ziet meer vraag naar security en distribueert via Westcon


F5 Networks, leverancier van load balancer en application delivery netwerkoplossingen, ziet steeds meer vraag naar zijn beveiligde netwerkproducten. Het afgelopen kwartaal zag F5 zijn omzet en winst weer stijgen. Het bedrijf verkoopt zijn oplossingen wereldwijd via IT-dienstverleners en heeft daarvoor een distributieovereenkomst met Westcon gesloten. Dit maakte F5 bekend op zijn Agility Summit 2012 in New York.

F5 ziet meer vraag naar zijn BIG-IP ADN portfolio, die onder andere bestaat uit de Application Security Manager (ASM) en  Access Policy Manager (APM). F5 bouwt verder de security oplopssingen Topaz, een update is van F5's TMOS software platform. Topaz is een Layer 3-7 firewall die applicaties beveiligd en cyberaanvallen afslaat. 

IT-dienstverleners die F5 security verkopen krijgen bij de verkoop steun via het programma Vault, onderdeel van het Unity channel programma.

In het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar haalde F5 een omzet van 352,6 miljoen dollar. Dat is 21,3 procent meer dan de omzet van 290,7 miljoen dollar in het derde kwartaal van 2012. De GAAP-nettowinst bedroeg 72,3 miljoen dollar. Een jaar eerder was dat nog 62,5 miljoen dollar.

57 van de omzet wordt gedaan in de Americas regio (vooral Noord-Amerika) en 21 in de EMEA-regio. In Nederland is Rene Oskam verantwoordlijk voor F5 Networks. Distributeur Westcon distribueert de producten van F5 onder resellers, service providers en cloudaanbieders.

Door: Witold Kepinski  
  

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Netwerken