Redactie - 26 juli 2012

ZyXEL maakt producten geschikt voor IPv6


ZyXEL Communications, leverancier van oplossingen voor breedbandtoegang, maakt bekend dat al zijn nieuwe hardware- en softwareproducten geschikt zijn voor het nieuwe Internet Protocol versie 6 (IPv6). Hiermee ondersteunt ZyXEL telecomdiensterverleners, service providers en bedrijven die overgaan naar IPv6. Naar verwachting wordt het IPv6 protocol de internetstandaard van de toekomst.

Internet Protocol versie 6 (IPv6) is een nieuw internetprotocol voor het toewijzen van IP-adressen. Het is de opvolger van Internet Protocol versie 4 (IPv4). IPv6 biedt beter netwerkbeheer, Quality of Service en beveiliging, zoals versleuteling en authenticatie. IPv6 is onder andere ontwikkeld om de beperkingen en tekortkomingen van IPv4 te verhelpen. Vooral het tekort aan beschikbare IP-nummers levert problemen op omdat binnen de systematiek van IPv4 ongeveer vier miljard adressen beschikbaar zijn, en die raken op. IPv6 heeft bijna onuitputtelijke voorraad adressen en kan meer diverse en nieuwe applicaties aan die innovatieve functies hebben.

De IPv6-gebaseerde ZyXEL producten en oplossingen hebben de nieuwste netwerk technologie in huis, aldus de leverancier. Bijvoorbeeld eenvoudig netwerktoegang en een hogere beschikbaarheid van video en applicaties. Verder bieden de producten van ZyXEL een beveiliging en een beheer van webapplicaties. ZyXEL biedt IPv6-gecertificeerde firmware en software stacks voor security en switching oplossingen. Deze producten zijn inzetbaar in datacenters van telecomdienstverleners, service providers en bedrijven die willen overstappen op een IPv6-netwerk, aldus de netwerkleverancier.

ZyXEL zegt al vanaf het begin van de nieuwe IPv6 ontwikkeling betrokken te zijn om haar producten geschikt te maken. Dat begon in 2004 toen ZyXEL het Ready Logo Certification kreeg, gevolgd door het “Phase II IPv6 Ready” Golden Logo voor verschillende VDSL2 apparatuur en CPE producten in 2010. ZyXEL biedt nu een breed scala van IPv6-ready producten en oplossingen. Dat zijn hardwareoplossingen, zoals DSL-gebaseerde CPE (customer-premise-equipment), COE (central-office-equipment), carrier switches, LTE IAD (Internet-access-device), Gateways en glasvezel-gebaseerde IADs. Zyxel biedt verder IPv6 compabiliteit voor een aantal mediaservers.

Zyxel adviseert zakelijke eindgebruikers en consumenten de ontwikkelingen rond IPv6 nauw te volgen. Zo kunnen ze service providers advies vragen of hun apparatuur goed werkt met een IPv6 infrastructuur. Doordat er wereldwijd steeds meer nieuwe online applicaties in gebruik worden genomen, stappen organisaties sneller over naar IPv6, zo verwacht ZyXEL.

Door: Witold Kepinski 
  

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!