Redactie - 31 juli 2012

Riverbed en Juniper Networks kondigen partnership aan


Juniper Networks en Riverbed hebben een technologisch partnership aangekondigd op het gebied van wide area network (WAN)-optimalisatie, application delivery en mobility. De combinatie van de oplossingen biedt organisaties de mogelijkheid om hun IT-infrastructuur efficiënter te beheren en zorgt voor een veiligere en betere applicatieperformance tussen devices, netwerken en clouds.
De ontwikkelingen op het gebied van applicatieversnelling leidt tot een overlap tussen het netwerk en de applicatielagen. Zowel Juniper Networks als Riverbed® onderstrepen het belang om te investeren in de nieuwste oplossingen die een betere performance, beveiliging en schaalbaarheid bieden in iedere omgeving.

Juniper Networks geeft de licenties van Riverbed’s application delivery controller (ADC)-technologie uit voor ongeveer 75 miljoen dollar. Het technologisch partnership verbetert Juniper’s mogelijkheden binnen de belangrijkste netwerkdomeinen van organisaties en datacenters over het WAN. Daarnaast zijn consumenten- en zakelijke devices, met behulp van de nieuwe applicatienetwerk-technologieën, in staat om applicatiegebruik binnen het netwerk schaalbaar te maken en te optimaliseren.

Riverbed en Juniper starten met de integratie van Riverbed’s Steelhead® Mobile-technologie met Juniper Networks® Junos® Pulse client voor het aanbieden van een mobiele applicatieperformance-oplossing voor mobiele telefoons en tablets.
Riverbed en Juniper Networks werken samen aan een best-in-class WAN-optimalisatie-oplossing voor hun klanten.

Het partnership stelt beide organisaties in staat om hun bestaande productportfolio van applicatieperformance-oplossingen te versterken en klanten de beste performance en flexibiliteit te bieden waarbij de totale cost of ownership (TCO) wordt verlaagd.

“We zijn erg enthousiast over de samenwerking met Riverbed”, aldus Bob Muglia, executive vicepresident Software Solution Division bij Juniper Networks. “Riverbed’s applicatie- en WAN-optimalisatie-oplossingen complementeren onze strategische focus voor het leveren van een high performance netwerkinfrastructuur. Daarnaast verbetert het onze positie in zowel datacenter- als consumenten en zakelijke domeinen voor devices. Onze gezamenlijke inzet maakt het mogelijk om netwerkapplicaties in de toekomst te versnellen.”

“Het partnership biedt ons de mogelijkheid om onze afzetmarkt verder te verbreden, mede door het aanbod van geïntegreerde oplossingen die de efficiëntie van IT-infrastructuren verhogen”, zegt Eric Wolford, executive vicepresident en general manager, Product Groups bij Riverbed. We werken nauw samen met Juniper om nieuwe oplossingen op de markt te brengen die impact hebben op de performance van organisaties en het gat dichten tussen data en medewerkers op remote locaties, die wereldwijd toegang hebben tot data via verschillende platforms.”



Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!