Redactie - 02 augustus 2012

HP wint rechtszaak over Itanium tegen Oracle


Oracle is contractueel verplicht verder nieuwe software te ontwikkelen om HP Itanium servers te ondersteunen, aldus rechter James Kleinberg van de California Superior Court uit het district Santa Clara dat in Silicon Valley ligt.

HP is blij met de uitspraak en spreekt van een overwinning, zo blijkt uit de verklaring ‘HP Wins Court Ruling In Itanium Litigation’. HP verwacht dat Oracle zich houdt aan de uitspraken van de rechter.

Oracle is direct tegen de uitspraak in beroep gegaan. Oracle vindt dat HP zijn klanten en partners heeft misleid, zo meldt Oracle in een verklaring.

Oracle besloot op 22 maart 2011 te stoppen met nieuwe software investeringen voor het Itanium-serverplatform van Intel. Het gevolg was dat alleen HP nog ondersteuning aan Itanium geeft. Oracle wil nu meer aandacht geven aan zijn eigen Sparc-serverplatform. Oracle suggereerde verder dat Intel geen grote interesse meer heeft om Itanium processors verder te ontwikkelen. Intel ontkent dit.

HP verzocht Oracle de softwareondersteuning voor Intel’s Itanium processors verder te blijven ontwikkelen voor de 140.000 klanten die HP en Oracle samen zouden hebben. Deze klantengroep gebruikt HP's Integrity Unix servers, NonStop servers en OpenVMS servers die de Itanium processors gebruiken. Op deze HP-UX Unix servers draaien vaak Oracle applicaties.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!