Main Capital neemt meerderheidsbelang in Sofon
06-08-2012
Deel dit artikel:

Main Capital neemt meerderheidsbelang in Sofon


Investeringsbedrijf Main Capital Partners en het Nederlandse softwarbedirjf Sofon maken bekend dat Main Capital III een meerderheidsbelang heeft verkregen in softwareleverancier Sofon. Het huidige management van de onderneming blijft aandeelhouder.
 
Sofon is een Nederlands softwarebedrijf dat software maakt voor efficiënte afhandeling van configuration, pricing en quoting (CPQ) software. De software oplossing zorgt er voor dat organisaties hun verkooopproces kunnen vereenvoudigen, versnellen en verbeteren door middel van het generen van offertes, orders en contracten. Dolfin Capital heeft als co-investeerder met een substantieel bedrag meegeïnvesteerd.

Met deze investering ondersteunt Main Capital III de groeiplannen van de onderneming; verdere expansie in Duitsland en de Noord-Ameria. De basis van deze groeistrategie zal gevormd worden door de introductie van Sofon's nieuwe cloud based platform. De software kan geïntegreerd worden met alle grote ERP- en CRM-systemen.

De software van Sofon ondersteunt intensieve en complexe verkoopprocessen van internationale opererende bedrijven. Sofon's Guided Selling helpt organisaties met het vereenvoudigen, versnellen en verbeteren van de kwaliteit van het verkoopproces. Sofon heeft meer dan 130 klanten waaronder middelgrote ondernemingen en grote multinationals zoals Aebi Schmidt, Philips Healthcare, Ricoh Europe en Tyco Valves & Controls. De onderneming heeft over de afgelopen jaren  een groei getoond in zowel omzet als winstgevendheid, aldus Main Capital Partners.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Financieel