Savvis neemt wereldwijde IT-outsourcingactiviteiten van Ciber over
06-08-2012
Deel dit artikel:

Savvis neemt wereldwijde IT-outsourcingactiviteiten van Ciber over


Savvis, onderdeel van CenturyLink Company en leverancier van cloud infrastructuur en gehoste zakelijke IT-oplossingen neemt de wereldwijde IT- outsourcing (ITO)activiteiten over van ICT-dienstverlener Ciber. Met deze overname is een bedrag van 7 miljoen dollar gemoeid. Daarnaast zijn er aanvullende afspraken gemaakt over toekomstige vergoedingen in de vorm van een earn-out betaling gebaseerd op de gerealiseerde resultaten in december 2013. 

De onderdelen die worden overgenomen door Savvis betreffen onder andere de klanten- en leveranciersrelaties, infrastructuur, technologie en faciliteiten verspreid over enkele landen. Savvis verwacht zo’n 750 mensen in dienst te nemen die momenteel de wereldwijde ITO-business van Ciber ondersteunen.

Savvis wil ITO-klanten naast de uitgebreide functionaliteit zoals cloud-diensten, blijvend ondersteunen met IT-outsourcing. Klanten zullen profiteren van de directe relatie met Savvis en de uitgebreide communicatiediensten die beschikbaar worden gesteld via het wereldwijde netwerk van CenturyLink.

Ciber blijft klanten ondersteunen met full lifecycle applicatieontwikkeling en outsourcing-oplossingen, zoals systeemontwerp, implementatie en managed services. Daarnaast werkt Ciber nauw samen met Savvis om zijn expertise en resources binnen de fysieke infrastructuur te benutten.

De afronding van de transactie is afhankelijk van instemmingen van derden en overige gebruikelijke voorwaarden. Naar verwachting wordt de overeenkomst in het vierde kwartaal van 2012 afgerond.

De deal is het resultaat van een partnership tussen de twee ondernemingen sinds juli 2011. Ciber kreeg hiermee de mogelijkheid om gebruik te maken van de wereldwijde datacenters en netwerkcapaciteit van Savvis om te kunnen voldoen aan de stijgende vraag van klanten. Met meer dan 50 datacenters in Noord-Amerika, Europa en Azië is Savvis marktleider op het gebied van wereldwijde infrastructuurhosting en omgevingen voor enterprise cloud computing.

“De acquisitie van de wereldwijde ITO-business van Ciber vult de bestaande ITO-diensten van Savvis aan met applicatiemanagementdiensten en helpdeskondersteuning”, stelt Jim Ousley, chief executive officer van Savvis en president van CenturyLink’s Enterprise Market Group. “De klanten van Ciber ITO zullen ook profiteren van het feit dat zij toegang krijgen tot de wereldwijde diensten en accountteams van Savvis.”

“Deze actie sluit aan bij de strategieën van Ciber om de focus te leggen op de kerndiensten en marktsegmenten en de groei te stimuleren via strategische partnerships met ondernemingen met de juiste omvang en die marktleider zijn binnen hun marktsegment”, stelt Dave Peterschmidt, chief executive officer van Ciber. “Onze aandeelhouders moeten de waarde zien stijgen doordat wij ons richten op onze kerndiensten. Wij zullen wereldwijd hosting- en cloudoplossingen blijven bieden in samenwerking met Savvis wanneer dit in het belang is van onze klanten.”    

Terug naar nieuws overzicht