NetApp verkoopt meer via partners in vlak kwartaal
16-08-2012
Deel dit artikel:

NetApp verkoopt meer via partners in vlak kwartaal


NetApp heeft vlakke cijfers geboekt in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2013. De omzet bedroeg 1,445 miljard dollar. Dat is iets minder dan de 1,458 miljard dollar in het zelfde kwartaal van een jaar geleden. De winst bedroeg 64 miljoen dollar. Dat is een daling van 54 procent. Een jaar eerder werd nog 140 miljoen dollar winst geboekt.

De meeste omzet, 86 procent, werd geboekt met Netapp producten en diensten. De overige 14 procent was afkomstig uit de verkoop via oem-partners IBM en Fujitsu. NetApp-ceo Tom Georgens zegt dat steeds meer klanten kiezen voor grootschalige storage-omgevingen van 10 petabytes of zelfs voor meer dan 100 petabytes.
 
De IT-channel deed 78 procent van de omzet. Vorig jaar was dat nog 76 procent. Julie Parrish (foto), channelbaas vanNetApp, zegt dat partners vaak NetApp in combinatie met Cisco verkopen via de FlexPod partnerprogramma. NetApp verwacht dat resellers goede zaken kunnen doen met het nieuwe besturingssysteem Data Ontap 8.1.1. en nieuwe cluster mode technologie.

Door: Witold Kepinski 
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage