Redactie - 16 augustus 2012

Unit4 ontdekt fraude bij Poolse dochter


Softwarebedrijf Unit4 heeft onregelmatigheden ontdekt in de boekhouding van een Pools dochterbedrijf. Dat maakte de onderneming woensdag bekend bij de publicatie van de halfjaarcijfers.

Het gaat om de Poolse divisie Unit4 Teta, die in juli 2010 door Unit4 werd overgenomen. De onregelmatigheden houden verband met een aantal transacties met externe partijen die niet of niet correct in de cijfers waren verwerkt.

Het bedrijf heeft daarom de financiële resultaten over 2011 moeten herzien. De omzet is vorig jaar 8,9 miljoen euro lager uitgekomen dan eerder was gerapporteerd. Het bedrijfsresultaat (ebitda) is met 4,3 miljoen euro neerwaarts herzien.

De directeur van de Poolse afdeling is inmiddels vervangen en Unit4 heeft maatregelen genomen om herhaling te voorkomen. Externe deskundigen doen nog nader onderzoek naar de kwestie, die niet heeft geleid tot afschrijvingen en de bedrijfsvoering van Unit4 Teta niet in de weg staat.

De omzet van Unit4 kwam in het eerste halfjaar uit op 230,8 miljoen euro. Dat is een toename van 4 procent ten opzichte van het herziene cijfer over de eerste helft van 2011. Het bedrijfsresultaat (ebitda) nam met ruim 4 procent toe tot 40,9 miljoen euro, terwijl de nettowinst met ruim een derde afnam tot 4,9 miljoen euro.

Unit4 handhaaft zijn eerder uitgesproken verwachtingen voor heel 2012. Het bedrijf gaat uit van een enkelcijferige groei van zowel de omzet als het bedrijfsresultaat.

(c) ANP
  

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!