CEO Brocade vertrekt na uitstekend kwartaal
17-08-2012

CEO Brocade vertrekt na uitstekend kwartaal


Brocade, leverancier van storage- en netwerkoplossingen, heeft goede kwartaalcijfers geboekt. Ceo Michael Klayko (foto) maakte bij de presentatie van de kwartaalcijfers bekend afscheid te nemen. Wat hij gaat doen is nog onbekend. Naar een opvolger wordt inmiddels gezocht.

Brocade haalde in het derde kwartaal van zijn boekjaar 2012 een omzet van 555,3 miljoen dollar gehaald. Dat is 10 procent meer dan de 503 miljoen dollar in hetzelfde kwartaal van 2011. De omzet uit storage, zoals de san director 16-Gbit oplossing, steeg met 13 procent naar 377,6 miljoen dollar. De omzet uit ethernet switches steeg met 5 procent naar 177,8 miljoen dollar.

Klayko was sinds 2005 ceo van Brocade. Eerder was hij ceo van Rhapsody Networks, dat door Brocade werd overgenomen. Klayko bracht orde op zaken binnen Brocade nadat zijn voorganger Greg Reyes na slechte resultaten vertrok. Klayko maakte Brocade sterker door Foundry Networks en McData over te nemen. 

Brocade staat bekend als leverancier van netwerken voor dataopslagomgevingen van onder andere EMC, IBM, HDS en HP. Met het netwerkportfolio dat afkomstig is van Foundry wil het een alternatief zijn voor Cisco en HP Networking.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage