Universiteit Twente stapt over op Kaspersky Endpoint Security

Universiteit Twente stapt over op Kaspersky Endpoint Security

Universiteit Twente stapt over op Kaspersky Endpoint Security

28-08-2012

Universiteit Twente stapt over op Kaspersky Endpoint Security


De 
Universiteit Twente maakt met ingang van deze zomer voor haar ruim 5.000 werkplekken gebruik van Kaspersky Endpoint Security. Bij de levering is SURF als partner betrokken geweest: zij hebben enkel de licenties geleverd. Kaspersky zorgde voor training en was betrokken bij het implementatietraject.

Aan deze overstap ging een uitvoerig onderzoek van een half jaar vooraf. Dit onderzoek werd uitgevoerd door het 
ICT-servicecentrum (ICTS), de afdeling die binnen de Universiteit Twente belast is met advies en ondersteuning op het gebied van ICT.

Het onderzoek was noodzakelijk omdat de bestaande antivirusbeveiliging niet meer voldeed aan de verwachtingen van de gebruikers en de eisen van ICTS. Gebruikers ervoeren het bestaande pakket als relatief traag vanwege het langdurig scannen. Bovendien bleken de resultaten niet altijd even betrouwbaar. Aan de beheerderskant waren er vooral zorgen met betrekking tot de complexiteit en betrouwbaarheid van de antivirusbeveiliging.

In het onderzoek werden meerdere antiviruspakketten onderzocht en getest. Hierbij concludeerde ICTS dat Kaspersky Endpoint Security voldeed aan de hoge eisen die ICTS stelde. “Op de werkplekken bleek het pakket relatief snel en vooral accuraat te werken. Bovendien bleken zowel de beheer- als de monitoringfuncties veel efficiënter en stabieler te zijn. Kaspersky Endpoint Security biedt gebruikers behalve de standaard antivirusfuncties namelijk ook veel mogelijkheden wat betreft controle over endpoints. Een sterk punt van het pakket is de kleine footprint, die ervoor zorgt dat eindgebruikers in de praktijk nauwelijks last hebben van de antivirusoplossing”, aldus Ronald van ’t End, Projectleider WWAV van Universiteit Twente.

“Het is voor ons om verschillende redenen een belangrijke overeenkomst”, aldus Martijn van Lom, managing director Benelux en Nordic van Kaspersky Lab. “Hoewel onderwijs wereldwijd gezien een van de verticale markten is waarin we actief zijn, is de Universiteit Twente de eerste universiteit in Nederland die gebruik maakt van Kaspersky Endpoint Security. Daarnaast is de universiteit gezien zijn omvang een interessante klant voor ons en bovendien een goede referentie vooral omdat ze verder hebben gekeken dan uitsluitend naar de prijs.


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security