Redactie - 28 augustus 2012

VMware Horizon Suite ondersteunt Windows-werkplek in de cloud


VMware, leverancier van virtualisatiesoftware, heeft tijdens het jaarlijkse congres VMworld 2012 in San Francisco een preview gegeven van de alpha-versie van VMware Horizon Suite. Dit is volgens VMware een nieuw platform dat een flexibele zakelijke werkplek in de cloud biedt waarmee mobiele werknemers vanaf elke locatie en via elk apparaat verbinding kunnen maken. 

Horizon Suite maakt migreren naar Windows 7 en 8 mogelijk en ondersteunt Bring Your Own Device (BYOD) beleid, aldus VMware. Eindgebruikers hebben dan toegang tot applicaties en data vanaf elke locatie.

De VMware Horizon Suite voegt technologieën van Project Octopus, Project AppBlast, ThinApp, VMware Horizon Application Manager en VMware Horizon Mobile samen in één geïntegreerd managementplatform voor mobiele werkers. De VMware Horizon Suite biedt volgens de leverancier een flexibel platform dat de principes van identiteit, context en policies combineert. Hierbij wordt de persoonlijke en zakelijke werkplek wordt gescheiden en is er consistente toegang tot applicaties en data mogelijk is via ieder persoonlijk apparaat.

Via een centrale web-beheerconsole maakt de VMware Horizon Suite het mogelijk dat IT een servicecatalogus op maat kan samenstellen voor alle bedrijfsdata en applicaties. Horizon Suite herkent volgens VMware alle kenmerken en de omgeving van een gebruiker (apparaat, locatie en connectiviteitsniveau) en handhaaft beleid met betrekking tot de applicaties, data en desktops. Hierdoor kan de IT-organisatie Windows-, Android-, iOS-, web- en SaaS-applicaties leveren op één enkele werkplek en eindgebruikers selfservice-toegang geven tot applicaties en data vanaf elke locatie. Horizon Suite alpha maakt het ook mogelijk dat eindgebruikers vanaf elk apparaat veilig toegang hebben tot gegevens en bestanden en ze kunnen delen, aldus VMware.

De bèta-versie van Horizon Suite is naar verwachting beschikbaar in het vierde kwartaal van 2012.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!