Redactie - 31 augustus 2012

Vanaf 17 september volledig digitaal aanbesteden via TenderNed


Vanaf 17 september kunnen aanbestedende diensten en ondernemingen het volledige aanbestedingsproces via TenderNed digitaal doorlopen: van vooraankondiging, tot inschrijving en gunning. Bij het aanmaken van de publicatie van een aanbesteding kunnen aanbestedende diensten aangeven of ondernemingen via TenderNed digitaal op een aanbesteding moeten inschrijven. Ondernemers dienen dan hun bedrijfsgegevens, bewijsstukken en offertes online in. Volledig digitaal aanbesteden via TenderNed beperkt het risico op procedurele fouten en scheelt bovendien tijd en geld voor alle partijen.

Volledig digitaal inschrijven is een nieuwe functionaliteit van TenderNed. Een groep gebruikers van TenderNed bestaande uit aanbestedende diensten en ondernemers heeft de inschrijfmodule de afgelopen weken getest en op dit moment worden de laatste wijzigingen in het systeem doorgevoerd. Vanaf 17 september komt de inschrijfmodule beschikbaar.

De maanden september en oktober gebruikt TenderNed om het systeem aan de hand van de ervaringen van een aantal koplopers verder te verbeteren. Hiertoe werkt TenderNed nauw samen met een groep aanbestedende diensten die hun gehele aanbesteding digitaal via TenderNed doorlopen. Eind 2012 is de officiële lancering van de inschrijfmodule voorzien.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!