Redactie - 31 augustus 2012

TechAccess neemt activiteit?en en personeel Qdis over


Er is overeenstemming bereikt tussen distributeurs Qdis technologies en TechAccess waarbij de activiteiten en zes man personeel van Qdis overgaan naar TechAccess. TechAccess heeft per 1 september 2012 de beschikking over werknemers, het klantenbestand, de voorraad en leveranciers Fortinet, Vasco en A10 Networks. De twee bedrijven zijn samen goed voor 31 miljoen euro omzet. De omzet van Qdis (Exclusive Networks) bedroeg in 2011 zo'n zes miljoen euro. De omzet van TechAccess bedroeg in 2011 zo'n 25 miljoen euro.

Berry van Waayenburg (foto), general manager TechAccess, geeft aan dat hij blij is dat de overname nu in kannen en kruiken is. "Door de overname van alle activiteiten van Qdis technologies is TechAccess in staat om het productportfolio uit te breiden met een aantal vooraanstaande vendoren. Daarnaast geeft het ons de kans om het marktaandeel, binnen Nederland, in de komende jaren verder te vergroten."

Hendo Weernink
Qdis technologies (voorheen Exclusive Networks) heeft zich onlangs afgescheiden van de Exclusive Networks Group om meer in te kunnen spelen op de behoeftes van de lokale markt. Om voor de toekomst een sterke positie te behouden is gezocht naar een grotere, lokale partij die dezelfde visie heeft. Hendo Weernink, eigenaar van Qdis technologies, legt de overeenkomst met TechAccess nader uit. "Ik kan hiermee mijn werknemers en vendoren continuïteit en groei garanderen doordat zij ondergebracht worden bij een professionele distributeur die in korte tijd bewezen heeft tot een van de belangrijkste distributeurs te behoren in de security en netwerk markt."

Hendo Weernink  sluit hiermee een periode van negen jaar af als directeur/eigenaar van Qdis technologies en gaat zich richten op andere zaken.

Fortinet
Alle huidige klanten van Qdis kunnen vanaf 1 september aanstaande terecht bij TechAccess voor al hun sales-, technische- en support gerelateerde vraagstukken. Doordat de Qdis werknemers vanaf 1 september werkzaam zullen zijn bij TechAccess zal de kennis en relatie gewaarborgd blijven voor de huidige Qdis klanten.

Ook zal TechAccess de status van Fortinet Authorized Training Centre (ATC) verkrijgen daar de trainer ook meegaat naar TechAccess. Reeds geplande cursussen van Fortinet gaan normaal door.

Volgens Weernink en Waayenburg verandert voor de resellers niet veel: vanaf 1 september kunnen ze orderbevestigingen, orders, facturen en overige correspondentie vanuit TechAcces ontvangen.

Door: Witold Kepinski


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!